244
Ο Νίκος Δένδιας συνομιλεί με τον αυστριακό επίτροπο Γιοχάνες Χαν | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Οι κυρώσεις θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 17:35
Ο Νίκος Δένδιας συνομιλεί με τον αυστριακό επίτροπο Γιοχάνες Χαν
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Οι κυρώσεις θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 17:35

Την ικανοποίησή του για την «ομόφωνη τοποθέτηση» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του προς τον Τύπο από τις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η ομόφωνη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «μετά από αυτήν την εκτεταμένη συζήτηση, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

»Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συζητήθηκε το Ιράν, το Ιράκ, το Μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την Κεντρική και την Υποσαχάρια Αφρική. «Σε όλα αυτά είχε η χώρα μας σημαντική παρουσία», κατέληξε.

Εξάλλου, ο υπουργός , εκτός από τη διμερή συνάντηση που είχε σήμερα με τον κύπριο ομολογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε σύντομες συναντήσεις και με άλλους ομολόγους του μεταξύ των οποίων, τον ιταλό υπουργό, Ενζο Μιλανέζι, τον Βρετανό, Τζέρεμι Χαντ, τον Ολλανδό, Στεφ Μπλοκ και τον Φινλανδό, Πέκα Χααβίστο, ενώ είχε και μια σύντομη, πρώτη συνομιλία με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.