328
Ντυμένοι όπως οι Beatles στο εξώφυλλο του δίσκου, οι τέσσερις άνδρες έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα | Reuters

Δεκάδες οπαδοί των Beatles διέσχισαν τη διάβαση του «Αμπεϊ Ρόουντ»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 20:45
Ντυμένοι όπως οι Beatles στο εξώφυλλο του δίσκου, οι τέσσερις άνδρες έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα
|Reuters

Δεκάδες οπαδοί των Beatles διέσχισαν τη διάβαση του «Αμπεϊ Ρόουντ»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 20:45

Είναι μια από τις πλέον θρυλικές μουσικές φωτογραφίες όλων των εποχών: το εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles που δείχνει τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να διασχίζουν μια διάβαση πεζών μπροστά από τα ομώνυμα στούντιο που βρίσκονται στη συνοικία Σεν Τζονς Γουντ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Ο Τζον Λένον προπορεύεται στα λευκά, ακολουθούμενος από τον Ρίνγκο Σταρ, τον ξυπόλητο Πολ Μακάρτνι και πίσω πίσω τον Τζορτζ Χάρισον.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 11:35 στις 8 Αυγούστου 1969 από τον σκωτσέζο φωτογράφο Ιαν Μακμίλαν.

Επελέγη αυτή η ώρα της ημέρας προκειμένου να αποφευχθούν οι φαν που ήξεραν ότι γενικά το συγκρότημα φθάνει στο στούντιο το μεσημέρι για να ηχογραφήσει.

Ακουμπώντας σε ένα σκαμπό καταμεσής του δρόμου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί από έναν αστυνομικό, ο Μακμίλαν τράβηξε έξι στιγμιότυπα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο το πέμπτο, εκείνο όπου τα τέσσερα «Σκαθάρια» περπατούν μαζί.

Η συνολική διάρκεια της φωτογράφησης ήταν περίπου δέκα λεπτά.

Από το πρωί της Πέμπτης λοιπόν, ακριβώς μισόν αιώνα μετά τη λήψη της διάσημης φωτογραφίας, συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο εκατοντάδες φαν των Beatles από όλον τον κόσμο περνώντας με τη σειρά τους από τη διάβαση και τιμώντας τα 50χρονα του σπουδαίου άλμπουμ.

«Είναι καταπληκτικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους αγαπούν και να βλέπεις πόσο σημαντικοί ήταν για τον κόσμο» είπε η 66χρονη Μέρι Αν Λάφιν που ήρθε από τη Νέα Υόρκη ειδικά για την περίσταση.

«Σε πενήντα χρόνια θα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα έρχονται εδώ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Beatles» δήλωσε ο 63χρονος Κρις Μπάρντετ.

«Αλλαξαν τη μουσική για πάντα. Τραγουδούσαν για την αγάπη και την ειρήνη».

Ο τόπος προσελκύει εδώ και δεκαετίες τους οπαδούς των Beatles από ολόκληρο τον κόσμο, που αναπαράγουν συχνά τη διάσημη φωτογραφία πάνω στη διάβαση πεζών.

Η διάβαση των πεζών του Αμπεϊ Ρόουντ έχει επίσης περιληφθεί από το 2010 στα σημαντικά αγγλικά ιστορικά μνημεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...