188
O ηγέτης των Εργατικών | Reuters

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα στηρίξουν οι Εργατικοί

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 22:18
O ηγέτης των Εργατικών
|Reuters

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα στηρίξουν οι Εργατικοί

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 22:18

Την απόφαση του Εργατικού Κόμματος να στηρίξει τροπολογία στο Κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν με στόχο να αποφευχθεί το καταστροφικό Brexit των Συντηρητικών.

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι το κόμμα μέσα στην εβδομάδα θα κάνει δύο κινήσεις, ώστε να σταματήσει την καταστροφική πορεία.

Αρχικά θα καταθέσει μια τροπολογία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης της Τερέζα Μέι, με την οποία θα ζητά την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση, ενώ θα στηρίξει ή θα καταθέσει και μια τροπολογία για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Ο Κόρμπιν τόνισε ότι θα επιδιώξει να εξαναγκάσει την Τερέζα Μέι να υιοθετήσει τη θέση των Εργατικών για το Brexit.

Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν και την ήδη κατατεθειμένη προς ψήφιση τροπολογία η οποία προβλέπει την απόρριψη εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών αναμένεται να αυξήσει την πίεση προς την Τερέζα Μέι, από την οποία τόσο στελέχη του κόμματός της όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν να ζητήσει παράταση του Brexit, καθώς πλέον είναι ασφυκτικά τα χρονικά όρια έως τις 29 Μαρτίου και ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία είναι ορατός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...