497
Το ευτυχές ζεύγος, Τατιάνα Νάβκα και Ντμίτρι Πεσκόφ | Τatiana_navka/Instagram

Γάμος, χρυσάφι, γιοτ και βίλες για τον άνθρωπο του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 20:00
Το ευτυχές ζεύγος, Τατιάνα Νάβκα και Ντμίτρι Πεσκόφ
|Τatiana_navka/Instagram

Γάμος, χρυσάφι, γιοτ και βίλες για τον άνθρωπο του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 20:00

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας εξαιτίας της γκλαμουριάς που ακολούθησε τον γάμο του με την παλαιά αθλήτρια και ολυμπιονίκη Τατιάνα Νάβκα. Τα ιδιοκτησιακά στοιχεία της συζύγου του αλμυρίζουν ακόμη περισσότερο τα κουτσομπολιά που βεβαίως και έχουν πολιτική στόχευση.

Μια έρευνα από τον ιστότοπο Dossier Center (η λειτουργία του οποίου χρηματοδοτείται από τον «ορκισμένο εχθρό» του ρώσου προέδρου, τον Μιχαήλ Χοντορκόβσκι) και από τον Guardian αποκαλύπτει σκανδαλώδεις πτυχές διαφόρων υποθέσεων του ζευγαριού Ντμίτρι Πετκόφ – Τατιάνα Νάβκα.

Προίκα στον Ντμίτρι τα ακίνητα της Τατιάνας, τρεις ελβετικοί λογαριασμοί και μια offshore – όταν υπάρχει έρως, τα πάντα αντέχει ο άνθρωπος

Ολα ξεκίνησαν με το ρολόι 500 χιλιάδων ευρώ που φορούσε στον γάμο του ο Πεσκόφ, το 2015 – το ρολόι ήταν ένα δώρο της συζύγου του, είχε πει. Ακολούθησε η πολυτελής κρουαζιέρα σε γιοτ με τιμή ενοικίασης 350.000 ευρώ την εβδομάδα. Τώρα αποδεικνύεται ότι η σύζυγος του Πεσκόφ, Τατιάνα Νάβκα, κατέχει μια αλυσίδα ακινήτων αξίας 9 εκατ. ευρώ, τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και μια offshore.

Ολες οι φωτογραφίες γάμου έχουν αξία – συναισθηματική, ασφαλώς. Σε αυτήν εδώ η αξία του συναισθήματος ωχριά μπροστά στην αξία του ρολογιού του Ντμίτρι

Η Νάβκα διατηρεί τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς στη Ζυρίχη, αν και η ρωσική νομοθεσία απαγορεύει στις/στους συζύγους δημοσίων υπαλλήλων να έχουν τέτοιους λογαριασμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει και μία offshore εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν φημισμένο φορολογικό παράδεισο: πρόκειται για το Carina Global Assets, που αναφέρεται στα Panama Papers.

Ταραχοποιό βότσαλο στη λίμνη της ευτυχίας τους η έρευνα των media που μισούν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Για τη νυν σύζυγο Πεσκόφ οι αγορές ακινήτων συνεχίστηκαν: τον Οκτώβριο του 2014 αγόρασε μια βίλα σε προάστιο της Μόσχας όπου κατοικεί και ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τίμημα 6 εκατ. ευρώ, το μισό της αρχικής τιμής πώλησης ποσό. Το Dossier Center πιθανολογεί έμμεση δωροδοκία, θεωρώντας ότι ο πωλητής Τιμούρ Χαλντάροφ είναι στενός συνεργάτης του Κροίσου Αλισερ Ουσμάνοφ, μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών και σημαντικού μετόχου στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Αρσεναλ.

Η παράμετρος Τραμπ

Και η κατοχή ακινήτων δεν έχει τελειωμό: το ζευγάρι σχεδιάζει μία ακόμη πολυτελέστερη κατοικία στη Μόσχα, σε γη ιδιοκτησίας Αράς Αγκαλάροφ, ο οποίος εμφανίζεται στον φάκελο του πρώην πράκτορα της MI6 Κρίστοφερ Στιλ εμπλεκόμενος στις υποτιθέμενες συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και με ρωσίδες πόρνες, σαν μέρος ενός σχεδίου του Κρεμλίνου με στόχο τον εκβιασμό του νυν αμερικανού προέδρου. Ο Αγκαλάροφ ήταν ο μεγιστάνας Αζέρος που έφερε τον Τραμπ στη Μόσχα το 2003 για τον διαγωνισμό Μiss Universe.

Ακόμη και αν παραλειφθούν ως αβάσιμες οι σχέσεις με τους ρώσους Κροίσους και με το λεγόμενο Russiagate του Τραμπ,  τα έξοδα του ζευγαριού προξενούν έκπληξη και γεννούν ερωτήματα υποστηρίζουν το σάιτ και ο Guardian. Κατά τη βρετανική εφημερίδα η παλαιά ολυμπιονίκης απέφυγε να πληρώσει και φόρους στις ΗΠΑ όπου διέμενε μεταξύ 2006 και 2015.

(Εδώ το κείμενο του Guardian)