154
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά | Reuters

Μπουρλά: Αρχισε η Φάση 2 των δοκιμών για το φάρμακο της Pfizer για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 18:10
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά
|Reuters

Μπουρλά: Αρχισε η Φάση 2 των δοκιμών για το φάρμακο της Pfizer για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 18:10

Επειτα από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που προσφάτως πήρε πλήρη άδεια στις ΗΠΑ, η Pfizer ετοιμάζει και ένα φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο μπήκε στη δεύτερη φάση των δοκιμών, όπως αποκάλυψε  ο διευθύνων σύμβουλος Αλμπερτ Μπουρλά.

Σε ανάρτησή του την Τετάρτη στο Twitter, ο Αλμπερτ Μπουρλά ανέφερε ότι πρόκειται για σκεύασμα που λαμβάνεται από το στόμα. Διευκρίνισε ότι αφορά ενηλίκους που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

Αναφέρει στο tweet: «Η επιτυχία κατά της COVID19 πιθανότατα θα απαιτήσει εμβόλια και θεραπείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την είδηση ότι ξεκινήσαμε τη μελέτη Φάσης 2 από της 3 του αντιιικού μας υποψηφίου φαρμάκου με λήψη από το στόμα, ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2- σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου».

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι το σκεύασμα αφορά ασθενείς με  επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης και δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News