331
(Με τη φορά του ρολογιού) Μπιγιονσέ, Tζέι Ζι, Φάρελ Ουίλιαμς με Κρις Μάρτιν και ο D'Banj | CreativeProtagon

Μπιγιονσέ, Φάρελ Ουίλιαμς και Κρις Μάρτιν στη συναυλία για τον Μαντέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 18:02
(Με τη φορά του ρολογιού) Μπιγιονσέ, Tζέι Ζι, Φάρελ Ουίλιαμς με Κρις Μάρτιν και ο D'Banj
|CreativeProtagon

Μπιγιονσέ, Φάρελ Ουίλιαμς και Κρις Μάρτιν στη συναυλία για τον Μαντέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 18:02

Σχεδόν 100.000 θεατές κατέκλυσαν την Κυριακή το βράδυ το γήπεδο FNB στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής για το Global Citizen Festival: Mandela 100, μια φιλανθρωπική συναυλία με αφορμή τον έναν αιώνα από την γέννηση του σημαντικότερου πολιτικού της χώρας, Νέλσονα Μαντέλα.

Στη συναυλία, την οποία διοργάνωσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπομπ Γκέλντοφ, συμμετείχε η… αφαν γκατέ της ποπ και ροκ μουσικής: Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι, Εντ Σίραν, Ασερ, Εντι Βέντερ, Φάρελ Ουίλιαμς και Κρις Μάρτιν.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Ουίνφρεϊ χαιρέτισε την «ευγένεια και την ακεραιότητα» του Μαντέλα, αποκαλώντας τον «αγαπημένο μέντορά» της.

O Φάρελ έκανε ντουέτο με τον τραγουδιστή των Coldplay, τη σκυτάλη πήρε ο κοκκινομάλλης Σίραν, ωστόσο η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή της Queen B, που φόραγε ένα φόρεμα σε κόκκινο και ροζ χρώματα, με τον σύζυγό της.

Νεαρές Νοτιοαφρικανές χορεύουν στους ρυθμούς της Queen B (Gulshan Khan for Global Citizen)

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε επίσης στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την εξάλειψη της φτώχειας και του παιδικού υποσιτισμού και την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Σε… τυπικό Γκελντοφικό ύφος, το σώου έδωσε κλασικά το βήμα σε παγκόσμιους ηγέτες να δεσμευθούν για περισσότερη χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη και άλλα κοινωνικά προγράμματα της χώρας.

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, υποσχέθηκε περισσότερα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία και κοινωνικά προγράμματα, ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τρουντό, δεσμεύτηκε να δώσει 50 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Εντούτοις, το τέλος της συναυλίας αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Στο τέλος της συναυλίας επικράτησε το χάος (…) άκουσα να λένε ότι πολλοί άνθρωποι πλακώθηκαν στο ξύλο, καθώς έψαχναν ένα ταξί ή ένα μέσο μεταφοράς για να φύγουν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας θεατής, ο 23χρονος Άνο Σονίουα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...