251
Ο Τζεφ Μπέζος με την Γουόλι Φανκ: «Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα», λέει εκείνη. | Instagram/@/effbezos/

Αστροναύτισσα ετών 82 θα συνοδεύει τον Τζεφ Μπέζος στο ταξίδι στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 21:52
Ο Τζεφ Μπέζος με την Γουόλι Φανκ: «Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα», λέει εκείνη.
|Instagram/@/effbezos/

Αστροναύτισσα ετών 82 θα συνοδεύει τον Τζεφ Μπέζος στο ταξίδι στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 21:52

Το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα στις 20 Ιουλίου θα γίνει με άλλους τρεις ταξιδιώτες. Ενας είναι ο αδελφός του Μαρκ Μπέζος, δεύτερος είναι ο νικητής μιας δημοπρασίας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Το τρίτο-όνομα έκπληξη είναι αυτό της Γουόλι Φανκ, μιας 82χρονης που όχι μόνο θα έχει την τιμή να είναι επιβάτισσα σε μια ιστορική πτήση, αλλά το γηραιότερο πρόσωπο που θα έχει ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.

Τη δεκαετία του 1960, η Φανκ συμμετείχε σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα, που ονομαζόταν Mercury 13 και στο πλαίσιο του οποίου 13 γυναίκες είχαν υποβληθεί στις ίδιες δοκιμασίες, με τους άνδρες που είχαν επιλεγεί στο πλαίσιο του προγράμματος Mercury της NASA, για την αποστολή των πρώτων Αμερικανών στο Διάστημα.

«Μου είπαν πως είχα κάνει την καλύτερη και την ταχύτερη δουλειά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άνδρα», δήλωσε η Φανκ, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Instagram του Τζεφ Μπέζος, τη στιγμή της ανακοίνωσης.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

«Είχα πει ότι θα ήθελα να γίνω αστροναύτισσα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να με πάρει. Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα».

«Κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στην ανάρτησή του. «Καλώς ήρθες στην ομάδα, Γουόλι».

Η Φανκ έγινε η πρώτη επιθεωρήτρια της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA). Είναι πιλότος η ίδια έχοντας συγκεντρώσει 19.600 ώρες πτήσης.

Ο πύραυλος της Blue Origin, New Shepard, αναμένεται να απογειωθεί στις 20 Ιουλίου και να φθάσει στη γραμμή Karman, που σηματοδοτεί, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Διαστήματος, την αρχή του Διαστήματος, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...