215
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ αναπτύσσει το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας για τον κ. Πολάκη | ΙΝΤΙΜΕnews

«Ασπίδα» ΣΥΡΙΖΑ για την ασυλία Πολάκη: «Δεν θα ψηφίζουμε για το χατίρι των μιντιαρχών»

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:41
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ αναπτύσσει το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας για τον κ. Πολάκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Ασπίδα» ΣΥΡΙΖΑ για την ασυλία Πολάκη: «Δεν θα ψηφίζουμε για το χατίρι των μιντιαρχών»

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:41

Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε στη Βουλή ασπίδα προστασίας για τη βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη, του πιο δραστήριου «δημόσιου κατήγορου» που διαθέτει στις τάξεις του.

Αυτή τη φορά όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περίμενε να το κάνει σε κάποια ψηφοφορία, αλλά δεν δέχθηκε ούτε καν να τεθεί προς συζήτηση το αίτημα άρσης της ασυλίας , κατόπιν μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση του εκδότη-δημοσιογράφου, Γιάννη Κουρτάκη, με το επιχείρημα ότι ο βουλευτής Χανίων έχει ήδη κριθεί από την Ολομέλεια για παρόμοια υπόθεση και δεν επιτρέπεται συνταγματικά να τεθεί και πάλι υπό την κρίση του Σώματος (σ.σ. προ εβδομάδων είχε απορριφθεί αντίστοιχο αίτημα για άλλη μήνυση του κ. Κουρτάκη).

Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υιοθετεί την προσωπική εκδικητικότητα των μιντιαρχών».

«Οσοι διαβάσουν την μήνυση βλέπουν ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι εντελώς παρόμοια με άλλη μήνυση που απέρριψε η Βουλή. Μιλάμε για διακωμώδηση των Θεσμών. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια μέχρι να περάσει αυτό που θέλουν οι μιντιάρχες», διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ομοίως ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ της απόρριψης αιτήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου, η οποία είχε υποστηρίξει ότι κουκουλοφόροι που προκαλούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανήκουν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...