384
Το «Mein Schiff 6» στην πύλη Ε12 στο λιμάνι του Πειραιά | INTIMEnews

Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:03
Το «Mein Schiff 6» στην πύλη Ε12 στο λιμάνι του Πειραιά
|INTIMEnews

Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:03

Αρνητικά ήταν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που κατέπλευσε στις 05:00 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε νέο έλεγχο με γρήγορα τεστ (rapid test) που έγινε στους 12 εργαζομένους στο κρουαζιερόπλοιο, όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό, ενώ αναμένεται να υποβληθούν και σε τέταρτο τεστ, που είναι μοριακός έλεγχος (PCR)

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η TUI είχε αναφέρει ότι για έξι από τα 12 μέλη του πληρώματος τα επαναληπτικά τεστ είχαν βγει αρνητικά και αναμένονταν τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους έξι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα τεστ που διενεργήθηκαν στην Κρήτη, την Κυριακή, βρέθηκαν οριακά θετικά, πιθανώς λόγω λάθος του τοπικού εργαστηρίου με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται πλέον να μεταβούν στο κρουαζιερόπλοιο, σε αυτό ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται κανονικά και θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με το που έφθασε το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε στο πλοίο για να πραγματοποιήσει ελέγχους. Ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε ενώ ελήφθησαν και δείγματα επιφανειών προς εξέταση βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων.

«Από τα 666 μέλη πληρώματος, οι 23 είναι Ελληνες και είναι καλά στην υγεία τους. Θα εξεταστούν το πρωί στον Πειραιά. Σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα μπει αμέσως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να κάνει ελέγχους σε πλήρωμα και επιβάτες. Κανείς δεν μπαίνει ή δεν βγαίνει, μέχρι να γίνει η δειγματοληψία στο πλοίο», είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας.

Το σημείο όπου έδεσε το κρουαζιερόπλοιο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο και ουδείς μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει.

«Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Εχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος Covid-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...