184
|

Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 08:47

Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 08:47

Περί τα 20 άτομα από την ομάδα Ρουβίκωνας επιχείρησαν να εισβάλουν το πρωί της Δευτέρας, γύρω στις 08:00, στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας.

Συγκεκριμένα, πέρασαν την εξωτερική πύλη του υπουργείου που ήταν ανοιχτή γιατί ήταν ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων και έφθασαν μέχρι την εσωτερική πύλη όπου και τους σταμάτησαν.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που μέλη του Ρουβίκωνα εισβάλλουν σε υπουργείο. Η πρώτη ήταν πέρυσι στις 17 Νοεμβρίου όπου μερικές δεκάδες άτομα είχαν μπει στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι προσαχθέντες είναι ήδη στη ΓΑΔΑ.

Μετά την απόπειρα εισβολής, ο Ρουβίκωνας ανάρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, στηρίζει το αίτημα του Κουφοντίνα, ενώ καλεί σε συμπαράσταση σε μέλη της ομάδας που δικάζονται την Τρίτη.

Μητσοτάκης: «Αυτή είναι η κανονικότητα του κ. Τσίπρα»

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι ο Ρουβίκωνας απολαμβάνει την προστασία της κυβέρνηση και χαρακτηρίζει την εισβολή μέρος της «κανονικότητας του κ. Τσίπρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...