601
Ο αγνοούμενος Τίμοθι Πίτζεν με τους γονείς του | Facebook

Απατεώνας ο νεαρός που ισχυρίστηκε πως ήταν ο επί χρόνια χαμένος Τίμοθι Πίτζεν

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 21:21
Ο αγνοούμενος Τίμοθι Πίτζεν με τους γονείς του
|Facebook

Απατεώνας ο νεαρός που ισχυρίστηκε πως ήταν ο επί χρόνια χαμένος Τίμοθι Πίτζεν

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 21:21

Η υπόθεση θυμίζει σενάριο ψυχολογικού θρίλερ. Για οκτώ ολόκληρα χρόνια ένα αγόρι από την Πολιτεία του Ιλινόϊ θεωρείτο εξαφανισμένο για την απαρηγόρητη οικογένεια του. Οι συγγενείς του, μην μπορώντας να δεχτούν ότι δεν θα έβλεπαν ξανά το αγοράκι τους, συνέχιζαν τις έρευνες, και κάθε τόσο ανέβαζαν στα social media φωτογραφίες και βίντεο με τον μικρούλη Τίμοθι σε παλιότερες, ανέμελες ημέρες.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ένας νεαρός άνδρας που βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους του Κεντάκι, δήλωσε στις Αρχές πως μόλις είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τους απαγωγείς του, οι οποίοι τον κρατούσαν όμηρο για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Οταν η αστυνομία του ζήτησε τα στοιχεία του, εκείνος απάντησε πως το όνομα του είναι Τίμοθι Πίτζεν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Για τα επόμενο 24ωρο οι συγγενείς του εξαφανισμένου αγοριού πίστευαν πως ο εφιάλτης τους είχε πλέον τελειώσει και η ελπίδα που δεν είχαν αφήσει να πεθάνει, τους είχε επιτέλους δικαιώσει.

Αριστερά, ο Τίμοθι χαρούμενος με τους γονείς του σε παλιά φωτογραφία. Δεξιά, ο νεαρός που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ίδιος ο Τίμοθι (CNN)

Μόνο που την επόμενη ημέρα, η χαρά έδωσε τη θέση της στην οργή όπως αναφέρει το CNN. Τα χαμόγελα έσβησαν. Τα στοιχεία από το FBI ήταν σωστή απογοήτευση. Τα αποτελέσματα του DNA, που όλοι περίμεναν, έδειξαν πως το άτομο που εμφανίστηκε από το πουθενά δεν ήταν τελικά ο Τίμοθι, το αγόρι που είχε εξαφανιστεί σε ηλικία 6 ετών το 2011, αμέσως μετά την αυτοκτονία της μητέρας του.

«Είναι σα να ζούμε όλο αυτό το δράμα από την αρχή και ο πατέρας του είναι ράκος» δήλωσε η θεία του Τίμοθι, Κάρα Τζέικομπς.

Ο Τίμοθι Πίτζεν σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το άτομο που εμφανίστηκε ήταν ένας 23χρονος πρώην κατάδικος, που μόλις είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Οχάιο, έχοντας εκτίσει ποινή για κλοπή και βανδαλισμό.

Ο Τίμοθι Πίτζεν εθεάθη για τελευταία φορά μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2011. Την ημέρα εκείνη η Εϊμι Φράι-Πίτζεν πήρε τον τότε 6χρονο γιο της από το σχολείο του και σύμφωνα με μαρτυρίες, τον πήγε σε έναν ζωολογικό κήπο και σε ένα υδάτινο πάρκο.

Τρεις μέρες αργότερα, το άψυχο σώμα της γυναίκας βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ιλινόι. Είχε αυτοκτονήσει, αφήνοντας πίσω της ένα σημείωμα που έγραφε πως ο γιος της ήταν με ανθρώπους που τον αγαπούν. «Δεν θα τον βρείτε ποτέ» κατέληγε.

Ολα αυτά τα χρόνια, η οικογένειά του, αναζητούσε τον Τίμοθι σε πολλές Πολιτείες. «Μία εικόνα είναι χαραγμένη στο μυαλό μου. Είναι από την ημέρα που τον άφησα στο σχολείο και τον βλέπω να φεύγει, να τρέχει χαρούμενος στην τάξη του – και αυτή είναι πάνω κάτω η τελευταία ανάμνηση που έχω στο μυαλό μου από εκείνον» είχε δηλώσει στο CNN ο πατέρας του, Τζιμ Πίτζεν, το 2015.

Μία ημέρα πριν από την αυτοκτονία της μητέρας του Τίμοθι, εκείνη έκανε πολλά τηλεφωνήματα με απόκρυψη από άγνωστο μέρος σε μέλη της οικογένειάς της και κυρίως στη μητέρα της. Τους διαβεβαίωνε ότι ο Τίμοθι ήταν ασφαλής.

Οπως αποκαλύπτει το CNN, συγγενείς της άρχισαν να λύνουν τη σιωπή τους και να παραδέχονται ότι η μητέρα του Τίμοθι είχε ιστορικό κατάθλιψης και ότι ο γάμος της δεν πήγαινε καλά. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν πως θα έχανε την επιμέλεια του παιδιού, εξαιτίας των προβλημάτων ψυχικής υγείας που την βασάνιζαν.

Και κάπως έτσι, με αφορμή έναν αποφυλακισμένο που σκέφτηκε να κάνει μία κακόγουστη φάρσα ή την τύχη του εκμεταλλευόμενος την απόγνωση μιας ολόκληρης οικογένειας, ήρθε ξανά στο φως το δράμα που βίωνε η ίδια η οικογένεια πίσω από φαινομενικά ευτυχισμένες στιγμές και χαμόγελα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...