702
H λαμπερή Αν Χάθαγουεϊ σε πρεμιέρα - «μου αρέσει να με σκηνοθετούν γυναίκες» | EPA/WILL OLIVER

Αν Χάθαγουεϊ: Οι γυναίκες να πάρουμε τους ρόλους που γράφτηκαν για άνδρες

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 09:20
H λαμπερή Αν Χάθαγουεϊ σε πρεμιέρα - «μου αρέσει να με σκηνοθετούν γυναίκες»
|EPA/WILL OLIVER

Αν Χάθαγουεϊ: Οι γυναίκες να πάρουμε τους ρόλους που γράφτηκαν για άνδρες

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 09:20

«Εχω καλές αναμνήσεις από τον ρόλο μου στα “Ημερολόγια μιας Πριγκίπισσας” στο πλευρό της Τζούλι Αντριους. Αλλά εκείνο το κορίτσι ήταν πρωταγωνίστρια ενός παραμυθιού. Σήμερα είμαι 36 χρόνων και θεωρώ πως οι γυναίκες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα και μέσω της οθόνης, οπότε δεν δίστασα να πλαισιώσω τη συμπαθητική Ρέμπελ Γουίλσον στην ταινία ‘The Hustle’ (‘Η κομπίνα’), ούτως ώστε να δώσουμε στους άνδρες μερικά μαθήματα συμπεριφοράς» εξήγησε στην Corriere della Sera η Αν Χάθαγουεϊ, μιλώντας για τη νέα της ταινία, μια ξεκαρδιστική κωμωδία για δύο γυναίκες απατεώνισσες που βάζουν τα γυαλιά στους άνδρες συναδέλφους τους.

«Η όλη διαδικασία ήταν διασκεδαστική αλλά και διδακτική γιατί στο πλατό συζητούσαμε πολύ για την αλληλεπίδραση και τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο φύλων στον σύγχρονο κόσμο» σημείωσε η βραβευμένη με Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου (το 2012 για την ερμηνεία της στους «Αθλίους» του Τομ Χούπερ) αμερικανίδα ηθοποιός.

Στην αρχή της καριέρας της στο πλευρό της Τζούλι Αντριους στα «Ημερολόγια μιας Πριγκίπισσας», το 2001

«Η κομπίνα» αποτελεί μια θηλυκή εκδοχή του «Απατεώνες και τζέντλεμεν» του 1988 με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν αλλά και των «Ιστοριών του κρεβατιού» του 1964 με τους Μάρλον Μπράντο και Ντέιβιντ Νίβεν, ενώ η Αν Χάθαγουεϊ κατά τη συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα θέλησε να υπογραμμίσει πως «ήρθε η ώρα να ξαναμοιράσουμε την τράπουλα και να οικειοποιηθούμε ως γυναίκες δύο ρόλους που γράφτηκαν για άνδρες».

Η Χάθαγουεϊ με τη Ρέμπελ Γουίλσον στο «The Hustle»

Πριν από λίγους μήνες προβλήθηκε (λαμβάνοντας, όμως, αρνητικές κριτικές) στους κινηματογράφους όλου του κόσμου και το «Το νησί της αποπλάνησης» (Serenity) στο οποίο η Αν Χάθαγουεϊ συμπρωταγωνιστεί με τον Μάθιου ΜακΚόναχι ενώ σήμερα η ηθοποιός συμμετέχει στα γυρίσματα της διαδικτυακής τηλεοπτικής σειράς «Modern Love» που βασίζεται στην ομώνυμη εβδομαδιαία στήλη των New York Times και πρόκειται να προβληθεί από το Amazon Prime Video. Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συμμετοχή της στο καστ της σειράς, κυρίως γιατί θίγει ουσιαστικά ζητήματα, όσον αφορά τις πραγματικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στο πλαίσιο «μιας κοινωνίας που κυριαρχείται από το Διαδίκτυο και τις εικονικές συναναστροφές».

Σύμφωνα με την Αν Χάθαγουεϊ, «Ο διάβολος φοράει Prada» ήταν σημαντικός σταθμός στην καριέρα της

Παντρεμένη εδώ και μια επταετία με τον πρώην ηθοποιό και νυν επιχειρηματία Ανταμ Σάλμαν και μητέρα, από το 2016, ενός αγοριού, η Αν Χάθαγουεϊ εξακολουθεί να πιστεύει πως ο γάμος αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή μιας γυναίκας.

Τη χαροποιεί το γεγονός ότι «οι γυναίκες έχουν μάθει πλέον να είναι και αυτάρκεις» αλλά αναγνωρίζει πως «εγώ χρειαζόμουν στο πλευρό μου έναν πραγματικό σύντροφο ζωής» και παραδέχεται ότι «η μητρότητα σε αλλάζει, μετατοπίζει τις αξίες σου. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να αισθανθώ ολοκληρωμένη δίχως μια καλή ιδιωτική ζωή, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν υπέφερα σε διάφορες περιπτώσεις».

Σε ένα διαφορετικό ρόλο, ως πρώην τοξικομανής, στην ταινία «Η Ρέιτσελ παντρεύεται», το 2008

Προβαίνοντας σε έναν απολογισμό της πορείας της στην Εβδομη Τέχνη δηλώνει πως «σίγουρα “To Μυστικό του Brokeback Mountain” και “Ο διάβολος φοράει Prada” ήταν σημαντικοί σταθμοί, όπως και το ότι με επέλεξε ο Τζόναθαν Ντέμι για το “Η Ρέιτσελ παντρεύεται”, χαρίζοντάς μου και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ. Θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου ο ρόλος της πρώην τοξικομανούς κοπέλας που επιστρέφει στο σπίτι της για τον γάμο της αδελφής της. Η ανθρώπινη φύση είναι σύνθετη, όπως είναι και η ζωή» πρόσθεσε.

Οσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη, περιορίστηκε να αναφέρει μόνον πως «μου αρέσει να με σκηνοθετούν γυναίκες». Θέλησε, ωστόσο, να τονίσει πως θα συνεχίσει να μάχεται «ενάντια στα δεινά της σύγχρονης εποχής όπως η διάδοση των ναρκωτικών και η κατάχρηση φαρμάκων. Υποστηρίζω τις γυναίκες που ασπάζονται τον εθελοντισμό και ανοίγονται στον κόσμο όλων όσοι έχουν ελάχιστα ή και τίποτα. Σκέφτομαι ένα ταξίδι μου στη Νικαράγουα όπου είχα μεταβεί για να βοηθήσω μικρά παιδιά που πέθαιναν από την πείνα, σκέφτομαι τον αδελφό μου και τις διακρίσεις που υπέστη αφότου αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος. Η διαφορετικότητα χρειάζεται τη στήριξή μας, πρέπει να εξαλείψουμε τις διακρίσεις. Είμαι με το μέρος όλων όσοι αναδεικνύουν την ταυτότητά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...