180
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ακόμα δύο νεκροί από κορονοϊό, 53 συνολικά οι διασωληνωμένοι

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 18:08
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ακόμα δύο νεκροί από κορονοϊό, 53 συνολικά οι διασωληνωμένοι

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 18:08

Είναι μια αύξηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ανησυχητική. Οχι τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων —που παραμένουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000— αλλά των ασθενών του κορονοϊού που διασωληνώθηκαν: έφτασαν τους 53 και η ζωή τους δυνητικά βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Είναι οκτώ παραπάνω από την προηγούμενη καταμέτρηση, ενώ στο μεταξύ δύο ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν από τι επιπλοκές της Covid-19.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της Τετάρτης, τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα δηλώθηκαν 78 νέα κρούσματα και συνολικά οι καταγεγραμμένοι με κορονοϊό έχουν φτάσει στους 821.

Επιπλέον, 134 άτομα νοσηλεύονται (μαζί με τους 53 που είναι διασωληνωμένοι), με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και με υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν υπάρχει στη χώρα μεγάλη εκθετική αύξηση», διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορονοϊό που έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα συνολικά 10.000 εργαστηριακά τεστ.

Νεκροί

Ακόμη δύο νεκροί, άνδρες και οι δύο,  καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ένας 42χρονος στην Κρήτη και ένας στην Αλεξανδρούπολη.

Ετσι, το σύνολο των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα ανήρθε στους 22.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...