223
|

Αγωνία για τον 9χρονο Μάριο στην Πάτρα – επιδεινώθηκε η υγεία του

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 10:53

Αγωνία για τον 9χρονο Μάριο στην Πάτρα – επιδεινώθηκε η υγεία του

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 10:53

Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του 9χρονου Μάριου που παραμένει για ένα ακόμη 24ωρο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωσή του.

Ο μικρός Μάριος εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη με βαριά πνευμονία και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Η μητέρα του, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», είχε βρεθεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμάται, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

Ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη εβδομάδα και πέντε μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Της συζύγου ήταν ο μεταλλαγμένος ιός, άρα κι εμείς από τη σύζυγο κολλήσαμε, άρα από αυτόν θα είναι», δήλωσε στο Mega o ίδιος ο σύζυγός της.

«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μη διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα. Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Εχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες», τόνισε ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...