350
Φωτογραφία από τη θυελλώδη - όπως εξελίχθηκε- συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Τρίτη | INTIMEnews

Αγρίεψε ο Αδωνις: «Καταδικάστε επιτέλους τις δηλώσεις αίσχους της κυρίας Θάνου!»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 14:19
Φωτογραφία από τη θυελλώδη - όπως εξελίχθηκε- συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Τρίτη
|INTIMEnews

Αγρίεψε ο Αδωνις: «Καταδικάστε επιτέλους τις δηλώσεις αίσχους της κυρίας Θάνου!»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 14:19

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν δηλώσεις της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, με τις οποίες υπαινίχθηκε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του αιτήματός  ανάκλησης της αποπομπής της από τη θέση της (περισσότερα εδώ), θα επηρεαστεί από την συγγενική σχέση προτεινομένου μέλους της Επιτροπής με μέλος του ΣτΕ.

Σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής  όπου έχουν κληθεί προς ακρόαση ο προτεινόμενος νέος πρόεδρος και τα μέλη της Αρχής (Ιωάννης Λιανός, Καλλιόπη Μπενετάτου, Μαρία Ιωαννίδου και Μαρία Ιωάννα Ράντου, αντίστοιχα), ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πολιτική καταδίκη των δηλώσεων αίσχους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της κυρίας Θάνου.

«Υπήρξαν δηλώσεις της κ. Θάνου ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην τοποθέτηση ενός από τα μέλη γιατί ο πατέρας του είναι μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το θεωρώ αδιανόητο ότι επειδή υπάρχει η συγγενική σχέση το ΣτΕ θα επηρεαστεί στην κρίση του επί της απόφασης της αίτησης της κ. Θάνου.

»Είναι σαν να δεχόμαστε ότι την εποχή που κρίθηκε η υπόθεση του Βγενόπουλου που μιλούσε για δωροδοκία της κ. Θάνου, υπήρξε επηρεασμός της Δικαιοσύνης γιατί κρίθηκε επί Προεδρίας του Αρείου Πάγου της κ. Βασιλικής Θάνου.

»Σαν να δεχόμαστε δηλαδή πως η απόφαση ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης της», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο υπουργός για να συμπληρώσει:

«Θα ήταν καταστροφικό αν υιοθετούσαμε το σκεπτικό της κ. Θάνου που επικαλείται ασυμβίβαστο λόγω συγγενικών σχέσεων και αν θεωρούσαμε πως βγαίνουν αποφάσεις για πολιτικούς λόγους. Δηλαδή να δεχτούμε πως ο πατέρας μέλους του ΣτΕ θα μπορούσε να αλλάξει απόφασή του Συμβουλίου».

Γι΄αυτό, τόνισε, «θα ήθελα να υπάρξει πολιτική καταδίκη για όλα αυτά, που μάλιστα τα χρησιμοποίησε σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης πλήττοντας το κύρος της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κυρία Θάνου, όπως και η πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αννα Νάκου, έχουν καταθέσει αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Παράλληλα υπέβαλαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...