208
O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ | Youtube

Αποκάλυψη-βόμβα από Βρούτση: Χωρίς επανυπολογισμό 222.900 συντάξεις!

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 11:23
O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ
|Youtube

Αποκάλυψη-βόμβα από Βρούτση: Χωρίς επανυπολογισμό 222.900 συντάξεις!

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 11:23

Πάνω από 470.000 εκκρεμείς συντάξεις, σχεδόν 223.000 χωρίς επανυπολογισμό! Αυτή είναι η εικόνα στο συνταξιοδοτικό που περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οπως είπε, στόχος του υπουργείου είναι να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, εντούτοις υπάρχει ταυτόχρονα πληθώρα παθογενειών τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψει.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων θα είναι έτοιμα μέσα στον Σεπτέμβριο. Σε περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανυπολογισμός και γι’ αυτό καθυστερούν, εξήγησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, την ώρα που οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό μιας ευνοούμενης χώρας. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε απόλυτα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός είναι να σεβαστούμε την Δικαιοσύνη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στους συνταξιούχους κατόπιν της όποια απόφασης», ξεκαθάρισε για το θέμα των αναδρομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...