185
|

Με άδεια χέρια έμεινε η Θάνου: απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 15:50

Με άδεια χέρια έμεινε η Θάνου: απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 15:50

Απορρίφθηκε από προεδρεύοντα του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει μετά την απομάκρυνσή από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Βασιλική Θάνου, όπως και η πρώην αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Αννα Νάκου..

Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να «παγώσει» η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

Αμφότερες επίσης έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Παράλληλα υπέβαλαν στον Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.