218
Ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγγελής: Αυτός ήταν ο ρόλος του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 18:54
Ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγγελής: Αυτός ήταν ο ρόλος του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 18:54

Ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεση του, που υπάρχει στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και που ήδη μελετούν εκπρόσωποι των κομμάτων, μιλά για τον «Ρασπούτιν» χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του. Η κ. Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” επικοινωνούσε με την κ. Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου. Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο “Ρασπούτιν” είχε την δική του ομάδα», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που είναι στη δικογραφία της Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει: «Ηταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτοχρόνως. Σε συσκέψεις που γίνονταν με τον Καλογήρου ήταν έξαλλος με “Ρασπούτιν” και Τουλουπάκη». Οταν ερωτάται ποιος είναι ο Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Μέλος της κυβέρνησης που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ακόμα, ο κ. Αγγελής μιλά και για την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Κάθε εντολή που έδινα στην κυρία Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν. Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αδωνι Γεωργιάδη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News