180
Οι δύο στρατιωτικοί κατά την άφιξή τους στην Αθήνα | IntimeNews

Η Τουρκία βάζει στο αρχείο την υπόθεση κατασκοπείας των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45
Οι δύο στρατιωτικοί κατά την άφιξή τους στην Αθήνα
|IntimeNews

Η Τουρκία βάζει στο αρχείο την υπόθεση κατασκοπείας των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45

Στο αρχείο βάζουν οι τουρκικές Αρχές την κατηγορία περί κατασκοπίας που βάραινε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 στον Έβρο, όταν πέρασαν τα σύνορα πεζή και κρατήθηκαν για πέντε μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δυο τους απελευθερώθηκαν στις 14 Αυγούστου 2018, έπειτα από 167 μέρες κράτησης, και επέστρεψαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η κατηγορία περί κατασκοπίας μπαίνει στο αρχείο και οι δύο νέοι θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στην γειτονική χώρα.

Στην έρευνα που διενήργησε ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπίας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης των Μητρετώδη – Κούκλατζη.

Μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους, δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και γενικότερα δεν υπήρξαν επαρκή και συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ότι έγινε κάποιου είδους κατασκοπεία.

Πλέον το Ποινικό Δικαστήριο της τουρκικής πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...