440
Υπερπολυτελές δωμάτιο του Ikos Dassia στην Κέρκυρα | Ikos

Ikos Anadalusia τον Μάιο του 2020

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:41
Υπερπολυτελές δωμάτιο του Ikos Dassia στην Κέρκυρα
|Ikos

Ikos Anadalusia τον Μάιο του 2020

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:41

Στην Ισπανία απέκτησε το πέμπτο της ξενοδοχείο η αλυσίδα Ikos Resorts, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 την εξαγορά του Costa del Sol Princess, στην Εστεπόνα της Κόστα ντελ Σολ.

Με το σύνολο της επένδυσης να κυμαίνεται στα 150 εκατ. ευρώ, το Ikos Anadalusia προγραμματίζεται να ανοίξει τον Μάιο του 2020, στοχεύοντας να γίνει το κορυφαίο all inclusive ξενοδοχείο της Ισπανίας. Μέσω της πρώτης της εξαγοράς στην ιβηρική χερσόνησο η αλυσίδα θα εισάγει τη βραβευμένη ιδέα του Ikos Infinite Lifestyle, την οποία το Trip Advisor τοποθέτησε στην κορυφή της κατηγορίας all inclusive.

Με ανακοίνωσή της την ίδια μέρα, η HFF Real Estate Limited (HFF) δηλώνει την πρώτη στεγαστική χρηματοδότηση ύψους 110 εκατ. ευρώ για την απόκτηση και αναδιαμόρφωση του παραθαλάσσιου θέρετρου Ikos Andalusia. Η HFF ανέλαβε για λογαριασμό του δανειολήπτη – Ikos International – να τοποθετήσει το πενταετές δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου με τη Starwood European Finance Partners Limited, θυγατρική της Starwood Capital Group.

Πρόκειται για το πέμπτο Ikos Resort, ύστερα από την πρόσφατη επέκταση της αλυσίδας με το Ikos Dassia, το οποίο θα ανοίξει τον Μάιο, στην Κέρκυρα και το Ikos Aria που θα λειτουργήσει το 2019 στην Κω.

Το Ikos Andalusia ανήκει και λειτουργεί από την Ikos International SCA και διοικείται από τους Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν και διεθνείς επενδυτές όπως η Goldman Sachs Asset Management, Oaktree Capital Management LP και Hermes GPE.

Μπροστά σε μια εξαιρετική παραλία της Εστεπόνα, κοντά στη Μαρμπέγια και λιγότερο από 60 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Μάλαγα, το Ikos Anadalusia θα έχει δυναμικότητα 400 πολυτελή δωμάτια και σουίτες σε επτά κτίρια. Η έκταση που αγγίζει τα 70.000 τετραγωνικά μέτρα περιλαμβάνει κήπους και δραστηριότητες αναψυχής, καθώς και μία παραλία 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Παράλληλα, το θέρετρο θα διαθέτει οκτώ εστιατόρια, αθλητικές και θεατρικές εγκαταστάσεις, 4.000 τετραγωνικά μέτρα από εσωτερικές και εξωτερικές θερμαινόμενες πισίνες και σπα, καθώς και μια πτέρυγα Ikos Deluxe, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά  της αλυσίδας.

Η Εστεπόνα ήταν πάντα ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα στον ήλιο, τη θάλασσα, την κοσμική ζωή και τον πολιτισμό. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγουμε εκεί τη μοναδική  all inclusive εμπειρία του Infinite Lifestyle», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ikos Iberia Λουί Χερό. «Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που θα αναμορφώσουμε το παρόν ακίνητο σε ένα παγκόσμιας κλάσης πολυτελές θέρετρο, ενισχύοντας την αποδεδειγμένη επιτυχία των Ikos Resorts και συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής της Εστεπόνα σε προορισμό υψηλών προδιαγραφών», προσθέτει. Και αναφέρεται σε στοιχεία, όπως η υπηρεσία Dine – Out με επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια, η σύνδεση με την τοπική παραγωγή, η πρόσληψη περίπου 70% των τουλάχιστον 650 θέσεων εργασίας που απαιτούνται σε προσωπικό από την περιοχή και το πλαίσιο αειφορίας του Ikos Green.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...