208
|

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ώρα της ΕΡΤ

Αλέξης Παπαδήμας 15 Μαρτίου 2020, 18:03

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ώρα της ΕΡΤ

Αλέξης Παπαδήμας 15 Μαρτίου 2020, 18:03

Μια γενιά, όχι μεγάλη αλλά ούτε και αμελητέα, ήρθε σε επαφή με την Ιστορία μέσα από την κρατική τηλεόραση. Ηταν η δεκαετία του ’80 και δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, η ΕΡΤ έτυχε να μεταδώσει  τη γαλλική σειρά κόμικ «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος».

Αν υπάρχει ένα επιχείρημα για την παρουσία και τη χρηματοδότηση της δημόσιας τηλεόρασης είναι αυτή η μετάδοση: έφερε σε επαφή τα παιδιά των 80s με την Προϊστορία και την Ιστορία, με τη θεωρία της Εξέλιξης και την ιστορία του δυτικού Πολιτισμού —οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Ελληνες, οι Ρωμαίοι παρέλασαν από τις ιστορίες αυτής της σειράς.

Μην το πάτε μακριά, ο Τσίπρας αυτό έβαλε ότι βλέπει με το παιδί του στις ώρες του #μενουμε_σπιτι.

View this post on Instagram

Αυτές τις μέρες περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις μας. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο. Δουλεύουμε και επικοινωνούμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Δε σταματάμε τις συνεργασίες ούτε τις συσκέψεις με τους συνεργάτες μας. Ας είναι καλά το Skype… Και το κυριότερο αξιοποιούμε το χρόνο για κάτι πολύτιμο που συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δε μας επιτρέπουν. Να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες με τους δικούς μας ανθρώπους. #μενουμε_σπιτι #μενουμεσπιτι #μενουμεστοσπιτι #menoumespiti #StayHome

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

 

Και δεν θα είναι άσχημο η ΕΡΤ να θυμηθεί τον βασικό της ρόλο: αντί να δείχνει θρησκευόμενους πιστούς να μεταλαμβάνουν και να διασπείρουν τον κορονοϊό σε πανελλήνια μετάδοση, να επιμορφώνει τα παιδιά τις στιγμές που το έχουν περισσότερο ανάγκη, που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε τέσσερις τοίχους.

Αντί η ΕΡΤ να ασχολείται με τη Eurovision, να προβάλλει εκπαιδευτική τηλεόραση. Και όχι ανοησίες με τηλεοπτικά γλέντια.

Δεν πληρώνουμε τη δημόσια τηλεόραση για να κάνει φαιδρές φιέστες, αλλά για να καλύπτει τα κενά εκεί όπου υπάρχουν. Ας το καταλάβουν οι προϊστάμενοί της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...