216
Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Λάρισα, στην πλατεία του ΟΣΕ, με κεριά και λουλούδια στη μνήμη των νεκρών μετά την τραγωδία στα Τέμπη (3/2/2023) | In Time News / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Γιατί παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 19:33
Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Λάρισα, στην πλατεία του ΟΣΕ, με κεριά και λουλούδια στη μνήμη των νεκρών μετά την τραγωδία στα Τέμπη (3/2/2023)
|In Time News / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Γιατί παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 19:33

Τον λόγο για τον οποίο ο αριθμός των αγνοουμένων της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας δε θα μπορούσε να είναι ακριβής ήρθε να φωτίσει, όπως όλα δείχνουν, η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας, ο οποίος συνελήφθη, από ειδικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αυτοψία αποκάλυψε μία σειρά από σημαντικά στοιχεία για την εθνική τραγωδία Τέμπη.

Μεταξύ αυτών, από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι το τρένο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον εν λόγω σταθμό στις 22:11, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Λόγω καθυστερήσεων, έφτασε στις 23:05.

Επισημαίνεται πως τα εκδοτήρια κλείνουν στις 23:45. Ωστόσο, δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Ο φόβος των Αρχών είναι ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα, κατέληξε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί ήταν 57. Επισήμως, στην ΕΛ.ΑΣ. είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...