595
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: «Να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 14:10
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: «Να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 14:10

Τα θέματα δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών επιχείρησε να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μάλιστα να ισχυριστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

«Η Δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στο ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας γιατί συγκάλεσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρoσέθεσε:

«Η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων».

Περιγράφοντας το, κατ’ αυτόν, «χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά:

«Ως το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης έχουμε σήμερα, την ευθύνη και την υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στη παρακμή. Χρέος μας δεν είναι η αναμέτρηση με τους υβριστές. Ούτε οι απαντήσεις στις χυδαιότητές τους», προσέθεσε, προφανώς επιλέγοντας να αγνοήσει ότι και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο στο κόμμα κυριαρχεί το φαινόμενο του τοξικού πολακισμού.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως «χρέος μας πρώτιστο είναι η αναμέτρηση με τις τρομακτικές δυσκολίες που αφήνει η ισοπεδωτική πολιτική τους. Χρέος μας είναι να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Αλλά και να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς του ζόφου και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Και την αλληλεγγύη που δύσκολες ώρες κρατά την κοινωνία όρθια. Και βεβαίως χρέος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φέρουμε όσο πιο γρήγορα την αλλαγή που απαιτούν οι καιροί».

Οικονόμου σε Τσίπρα: Μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια», «με μόνο του όπλο τη λάσπη», ήρθε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Με αφομή τη στάση του κ. Τσίπρα έναντι της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, και δεδομένου ότι την τρέχουσα κυβέρνηση ανέδειξε η λαϊκή ετυμηγορία και όχι «τα συμφέροντα», ο Γιάννης Οικονόμου «επέστρεψε», μάλιστα, την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ίδιο, αποδίδοντας του αναφορές «που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων» παραπέμπουν.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: « Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, κ. Νίκου Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή. Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα».

«Κι ας μην απορεί», συνέχισε, «για την κριτική που δέχεται εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία δεν υπήρξε καθόλου απρόκλητη. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν δύο ακόμα νέα Rafale. Αναφορά που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων παραπέμπει».

«Από τη μια λοιπόν υπάρχει ο κ. Τσιπρας, που, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα, κάνει αυτό που ξέρει καλά: κατηγορεί την Kυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια. Με μόνο του όπλο τη λάσπη, παρότι η κ. Φωτίου, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Μαντζουράνης αποδόμησαν πλήρως το συκοφαντικό του αφήγημα. Από την άλλη υπάρχει η Κυβέρνηση, που μεριμνά ουσιαστικά για την προστασία της ποιότητας ζωής από τις παγκόσμιες κρίσεις, θωρακίζει τη χώρα από τις έξωθεν επιβουλές και ενισχύει θεσμικά τη δημοκρατία μας. Αυτό είναι το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...