266
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου | Nyoman Budhiana/Pool via REUTERS/File Photo

Οι Τούρκοι ειρωνεύονται την Ευρώπη: Αυτόν τον χειμώνα θα κρυώσετε…

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 09:29
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου
| Nyoman Budhiana/Pool via REUTERS/File Photo

Οι Τούρκοι ειρωνεύονται την Ευρώπη: Αυτόν τον χειμώνα θα κρυώσετε…

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 09:29

Mετά το «θερίζουν ό,τι έσπειραν» του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν σειρά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να χλευάσει την Ευρώπη για την περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης λόγω του εκβιασμού του Πούτιν με το φυσικό αέριο.

Οπως και ο Ερντογάν, που απέδωσε τον «δύσκολο χειμώνα» με τον οποίο είναι αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές χώρες στη στάση τους και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Τσαβούσογλου κόμπασε και αυτός ότι αντιθέτως η Τουρκία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα (σ.σ. ως προνομιακός συνομιλητής του Πούτιν και η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που αρνήθηκε να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας).

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική, γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, κατηγορώντας την ΕΕ για αλαζονεία!

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Ομως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα. Πόσο κρύο θα έχει. Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω», ήταν το ειρωνικό σχόλιό του.

«Εμείς, όμως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου και αυτό χάρη στις πολιτικές μας», έσπευσε να συμπληρώσει, αυτοθαυμαζόμενος για τη στάση του επιτήδειου ουδέτερου που τηρεί η Αγκυρα από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...