472
Από τη μεταγωγή του φυγόποινου Χρήστου Παππά στο Εφετείο | George Vitsaras / SOOC

Χρήστος Παππάς, η ώρα του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 09:22
Από τη μεταγωγή του φυγόποινου Χρήστου Παππά στο Εφετείο
|George Vitsaras / SOOC

Χρήστος Παππάς, η ώρα του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 09:22

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο ένας μετά τον άλλον τα ηγετικά στελέχη έπαιρναν τον δρόμο για τη φυλακή.

Ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου ωστόσο, Χρήστος Παππάς, αγνόησε την απόφαση της Δικαιοσύνης και αφού κατάφερε να εξαφανιστεί, βγήκε να δηλώσει μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να παραδοθεί μέχρι το Εφετείο.

Η εξαφάνιση του φυγόδκου Παππά προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να εστιάζει τα «πυρά» της στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που «κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια της τον Παππά».

Τους εννέα μήνες που ο φυγόποινος χρυσαυγίτης κρυβόταν, οι φήμες οργίασαν.

Σε βάρος του είχε εκδόθηκε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, υπό την έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.
Ακολούθησαν έρευνες στην Αλβανία όπου ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές στο παρελθόν, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε καταφύγει στη Σερβία.

Σειρά μετά πήραν διάφορα νησιά στην Ελλάδα, μέχρι και το Αγιον Ορος.

Και τελικά την πρώτη ημέρα του Ιουλίου του 2021 τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τον αιφνιδίασαν, οδηγώντας και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης για την εκτέλεση της ποινής του.

Ο Παππάς είχε εντοπιστεί σε ένα διαμέρισμα ισογείου στου Ζωγράφου. Η επέμβαση ήταν αστραπιαία και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του.

«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…», φέρεται να είπε ο Παππάς όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έξω από το σπίτι και κατάλαβε ότι είχαν όλα τελειώσει.

Οπως εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική, και τους εννέα μήνες (σ.σ. ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), κρυβόταν στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής Ιρινας Κρουσενίτσκα, υποψήφιας με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας

«Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου ήταν περαστικός. Οι αστυνομικοί μου είπε οτι του συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου είπε επίσης οτι μου είχε στείλει μια επιστολή, στην οποία εξέφραζε την πρόθεση να παραδοθεί την οποία όμως εγώ δεν έλαβα ποτέ. Και για τον λόγο αυτό δεν το γνωρίζω, ούτε μπορώ να το ισχυριστώ γιατί δεν την έλαβα. Ο εντολέας μου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εφετών εκτελέσεως ποινών όπου θα δώσει παραγγελία για την φυλάκιση του, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού»,  δήλωσε  συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Παππάς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του. Από εκεί θα μεταφερόταν στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού για την έκτιση της ποινής του

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε και η 52χρονη ουκρανικής καταγωγής, πολιτιογραφημένη Ελληνίδα, που έκρυβε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Κατά τη μεταγωγή της στο Εφετείο αρνήθηκε να κάνει οιαδήποτε δήλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...