496
Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει τα πρώτα του διατάγματα ως πρόεδρος. Το αριστερό χέρι του στολίζει ένα ανοξείδωτο Rolex | CreativeProtagon/REUTERS

Rolex και για τον άνετο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 19:20
Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει τα πρώτα του διατάγματα ως πρόεδρος. Το αριστερό χέρι του στολίζει ένα ανοξείδωτο Rolex
|CreativeProtagon/REUTERS

Rolex και για τον άνετο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 19:20

Αν και οι σχετικά πρόσφατα διατελέσαντες πρόεδροι των ΗΠΑ με Rolex δεν φωτογραφήθηκαν –αν εξαιρέσει κανείς τον Τραμπ-, ο Τζο Μπάιντεν το αποτόλμησε, και μάλιστα την ημέρα της ορκωμοσίας του. Τι λέτε και εσείς, ρωτάνε οι New York Times τους αναγνώστες, σας αρέσει; Ή μήπως είναι κάπως παλιομοδίτικο και «προκλητικό» για τον κοσμάκη;

Τον καρπό του αριστερού χεριού του νέου προέδρου των ΗΠΑ στόλιζε ένα Rolex Datejust, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και με μπλε καντράν, ένα τεμάχιο πολυτελείας το οποίο τιμάται περί τα 7.000 δολάρια.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν (Andrew Harnik/Pool via REUTERS)

Το νεοϋορκέζικο Μέσο υποστηρίζει ότι είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν πως όντως αρμόζει σε έναν αμερικανό πρόεδρο ένα «ρολόι ισχύος και κύρους», καθ’ όσον είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και όχι ο πρώτος τυχών. Και δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι, αφού και ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και ο Λίντον Τζόνσον αντιμετώπισαν τον φακό ανέμελοι, αν και το αριστερό χέρι τους ήταν κεκοσμημένο με χρυσό Rolex και τον τύφλωνε.

Αγορές από το καλάθι

Οι πρόεδροι των τελευταίων δεκαετιών έκαναν επίδειξη αντικομφορμισμού και φορούσαν ρολόγια μάρκας Timex, όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους υιός. Μάλιστα τον πρώτο τον πήρε κάποτε η  Washington Post στο ψιλό, γράφοντας ότι το πλαστικό και ψηφιακό ρολόι του «είναι παχύ σαν τούβλο και όμορφο σαν κήλη».

Υποτίθεται ότι στην εποχή του Διαδικτύου –το οποίο τα πάνθ’ ορά και δη μετά φθόνου- οι ελίτ πρέπει να είναι σεμνότερες, να μη δείχνουν τον πλούτο τους κ.λπ., για αυτό και τα πολυτελή αξεσουάρ αφαιρέθηκαν από τους προεδρικούς καρπούς. Ο Μπους κυκλοφορούσε με ρολόγια των 50 δολαρίων. Και οι επιλογές του Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν Rolex φυσικά, αφού περιορίστηκε σε ρολόγια με κόστος μικρότερο των 500 ευρώ.

Αυτήν την αλυσίδα της ταπεινοφροσύνης έσπασε με τα χρυσά του… μπρασελέ ο πρόεδρος-επιχειρηματίας Τραμπ, ο οποίος τίμησε δεόντως τα χρυσά ρολόγια – και τα Rolex, φυσικά.

Η εποχή Τζο Μπάιντεν άρχισε χωρίς κόμπλεξ απέναντι στα «φτωχαδάκια» των ΗΠΑ και του κόσμου όλου. Δεν φοβήθηκε να φορέσει το Rolex στην ορκωμοσία, αν και η συλλογή του περιλαμβάνει και άλλα αξεσουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι – εκτός από το Rolex, διαθέτει και δύο ανάλογα, μάρκας Omega (ένα Speedmaster Moonwatch Professional και ένα Seamaster Diver 300M, αξίας περί τα 5.000 δολάρια έκαστο).

Το Rolex Datejust

Για να είμαστε δίκαιοι, ομολογούν οι ΝΥΤ, κανένα από τα ρολόγια του Μπάιντεν δεν κραυγάζει την πολυτέλειά του, και ο καρπός του δεν κομπάζει μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς. Το Rolex Datejust θεωρείται κλασικό, ομοίως και τα δύο Omega (το τύπου Seamaster το φόρεσε και ο Τζέιμς Μποντ).

Τι δείχνουν, λοιπόν, τελικά τα ρολόγια στους καρπούς των αμερικανών προέδρων; Ισως την πραγμάτωση του αμερικανικού ονείρου, το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Και οπωσδήποτε το ενδιαφέρον τους να μην καθυστερούν στις προγραμματισμένες συναντήσεις τους στον Λευκό Οίκο – δηλαδή, κάτι χρήσιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...