222
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν πρωτοσέλιδα όπως αυτό της «Ελεύθερης Ωρας» και βίντεο όπως αυτά του «αναλυτή-αοιδού» Γρηγόρη Πετράκου |

Εισαγγελέας για τα fake news για το εμβόλιο και τους διακινητές τους

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 15:51
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν πρωτοσέλιδα όπως αυτό της «Ελεύθερης Ωρας» και βίντεο όπως αυτά του «αναλυτή-αοιδού» Γρηγόρη Πετράκου
|

Εισαγγελέας για τα fake news για το εμβόλιο και τους διακινητές τους

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 15:51

Μετά τους αρνητές του κορονοϊού που βλέπουν σήμερα τους διασωληνωμένους να γεμίζουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας και τον αριθμό των νεκρών να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, στο προσκήνιο εμφανίστηκε τώρα μία νέα «παραλλαγή» τους. Είναι αυτοί που παραδέχονται μεν ότι «κορονονοϊός υπάρχει», αλλά «δεν είναι και τόσο επικίνδυνος», όπως το παρουσιάζουν τα «κακά ΜΜΕ». Και βάλλουν με ιδιαίτερο μένος κατά των «επικίνδυνων εμβολίων που πλασάρονται ως λύση» για τον έλεγχο της πανδημίας.

Στoν χαώδη κόσμο των social media κυκλοφορούν ήδη βίντεο (σ.σ. σαν αυτά που έδειχνε ο «αναλυτής-αοιδός» Γρηγόρης Πετράκος εδώ), δημοσιεύματα (από τους «γνωστούς υπόπτους», τις εφημερίδες «Μακελειό», «Ελεύθερη Ωρα» κ.α.) και αναρτήσεις που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Ο ορυμαγδός αυτός συνωμοσιολογιών και fake news, προκάλεσε την αντίδραση της της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας για συγκεκριμένα αδικήματα και κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Ενδεικτική ήταν αντίδραση των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» στο προσφιλές τους παραληρηματικό ύφος.

Η εντολή της εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφο της, ωστόσο, είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή και εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...