333
To δίδυμο Πολάκη - Τζανακόπουλου σε προηγούμενη συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής | INTIMEnews

Τζανακόπουλος: Tι θα κάνω με τον Πολάκη στην Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 11:39
To δίδυμο Πολάκη - Τζανακόπουλου σε προηγούμενη συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής
|INTIMEnews

Τζανακόπουλος: Tι θα κάνω με τον Πολάκη στην Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 11:39

«Θα πάμε, αλλά δεν θα κάνουμε εξαλλοσύνες». Αυτό δήλωσε ο εξαιρεθείς από μέλος της προανακριτικής επιτροπής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε ποια στάση θα τηρήσει στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής με τον (επίσης εξαιρεθέντα) Παύλο Πολάκη.

«Δεν μπορούν να μας αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες με τέτοιο πραξικοπηματικό τρόπο, θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», επέμεινε ο πρώην υπουργός Επικρατείας σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος αρμόδιος να ορίσει τη σύνθεση της επιτροπής σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο σημείο αυτό, έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή και παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της προανακριτικής επιτροπής.ι«Εχουμε μία θεσμική εκτροπή. Μια παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της επιτροπής. Η ΝΔ προφανώς έχει κατανοήσει ότι η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας οδηγείται σε ένα απόλυτο φιάσκο καθώς δεν υπάρχει καμία κατηγορία που θα μπορούσε να αποδειχθεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί πολιτικό αντιπερισπασμό δια της εξαιρέσεως του ιδίου και του Παύλου Πολάκη από τη σύνθεση της επιτροπής.

«Ο πρώτος στόχος της ΝΔ ήταν να δημιουργήσει έναν πολιτικό αντιπερισπασμό για να ασχολούμαστε όλοι με το αν θα πρέπει να εξαιρεθούμε ή αν θα συζητήσουμε για την ουσία των καταγγελιών που είναι απολύτως ανύπαρκτη και ανυπόστατη» ανέφερε και κατήγγειλε ότι «στήθηκε μία τεράστια προπαγανδιστική μηχανή για να προσπαθήσει να παρουσιάσει αυτούς που υπέστησαν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά ως θύτες».

«Η ΝΔ έχει επιλέξει έναν πολιτικό αντιπερισπασμό αστόχαστα, βάλλοντας ευθέως κατά των κανόνων που ορίζουν την οργάνωση της δημόσιας ζωής και τα δικαιώματα της μειοψηφίας μέσα στο Κοινοβούλιο. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια, με την πλειοψηφία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρουν τεράστια ευθύνη», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος για να συμπληρώσει:

«Δεν είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να νίπτει τας χείρας του σε σχέση με επιλογές του κόμματός του στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου. Το θέμα δεν είναι απλώς θέμα κοινοβουλευτικής τάξης, είναι θέμα πολιτικό, συνταγματικής τάξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...