253
Ο Μπόρις Τζόνσον στη σύνοδο των G7 προκάλεσε αμηχανία, αν πιστέψουμε τους συμπατριώτες του των Times του Λονδίνου | REUTERS/Dylan Martinez/Pool

Οταν ο «κλόουν» Μπόρις αναστάτωσε (και) το G7 του Μπίαριτζ

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 21:42
Ο Μπόρις Τζόνσον στη σύνοδο των G7 προκάλεσε αμηχανία, αν πιστέψουμε τους συμπατριώτες του των Times του Λονδίνου
|REUTERS/Dylan Martinez/Pool

Οταν ο «κλόουν» Μπόρις αναστάτωσε (και) το G7 του Μπίαριτζ

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 21:42

Ο Τραμπ ίσως ήταν ο μοναδικός από τους αρχηγούς κρατών που συμμετείχαν στο G7 του Μπίαριτζ που δεν χρειαζόταν «οδηγίες χρήσεως» για τον Μπόρις Τζόνσον γράφει ο ανταποκριτής των λονδρέζικων Times στο Παρίσι, Τσαρλς Μπρέμνερ.

Το «ρεπορτάζ  παρασκηνίου» του ανταποκριτή διανθίζει τα κουτσομπολιά και με ολίγη από κρίση: ο αμερικανός πρόεδρος είδε στο πρόσωπο του «απρόβλεπτου σαματατζή» βρετανού πρωθυπουργού μια «μινιατούρα του εαυτού του» μας διαβεβαιώνει.

Οι υπόλοιποι όμως της παρέας των G7 αισθάνθηκαν «αμηχανία» δίπλα στον Μπόρις.

Από το «ρεπορτάζ» των Times ας αποθησαυριστούν τα κάτωθι:

  • «Ο ιάπων πρωθυπουργός Σίντζο Αμπε χαμογέλασε νευρικά καθώς ο κ. Τζόνσον, με εγκαρδιότητα, του ‘δωσε μια με το ξερό του στον ώμο σε ένα διάλειμμα των διαβουλεύσεων».
  • «Η καγκελάριος Μέρκελ πήρε τη βάφτιση του πυρός με τον Μπόρις προ ημερών. Και δεν έχει ανάγκη να ψυχολογήσει τον Τζόνσον, αφού κάνει την τελευταία θητεία της και μπροστά της έχει περιφερειακές εκλογές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την Ακροδεξιά».
  • «Ο καναδός πρωθυπουργός μοιράζεται με τον Τζόνσον δύο κοινά χαρακτηριστικά: κάποια γοητεία μα και την πιθανότητα συντριβής τον Οκτώβριο, αφού έχει μπροστά του εκλογές και ένα σκανδαλάκι».
  • «Ο Tζουζέπε Κόντε ήταν το φάντασμα του Μπίαριτζ».

Και ο οικοδεσπότης, τι έκανε αυτός με τον Τζόνσον;

  • «Ο πρόεδρος Μακρόν υπερηφανεύεται ότι είναι φυσιογνωμιστής, αλλά ζήτησε να λάβει πληροφορίες για τον άτακτο Αγγλο. Οι δυο τους τα είπαν σαν παλιοί συμμαθητές. Και το περιβάλλον του Μακρόν λέει ότι ο Τζόνσον πουλάει μεν την εικόνα του κλόουν, αλλά στον πρόεδρο ομολόγησε ότι δεν θέλει η Βρετανία να καταστεί υποτελής στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...