553
Κάποιοι προσπαθησαν να μας κλείσουν το στόμα στη Βουλή, αλλά δεν θα τα καταφέρουν, διεμύνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης | INTIMEnews

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι ενοχλεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» – τι είπε για Ψαριανό και ηχογραφήσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 13:05
Κάποιοι προσπαθησαν να μας κλείσουν το στόμα στη Βουλή, αλλά δεν θα τα καταφέρουν, διεμύνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης
|INTIMEnews

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι ενοχλεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» – τι είπε για Ψαριανό και ηχογραφήσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 13:05

Ο κόσμος δεν ψήφισε τους βουλευτές του Ποταμιού για να γίνουν δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά για να υπερασπίζονται τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένοντας στη σκληρή γραμμή έναντι των αποχωρησάντων, χωρίς να διστάσει να απαντήσει και στις κατηγορίες (Ψαριανού) περί παράνομων ηχογραφήσεων των συνδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου.

Την ώρα που δίνονταν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από δηλώσεις των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά στο Πολιτικό Συμβούλιο οι οποίες έρχονται σε πλήρη ανακολουθία με την απόφαση ανερξατητοποίησής τους, ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε ότι τα ντοκουμέντα των δηλώσεών τους είναι προϊόν παράνομων ενεργειών.

«Η επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις γίνονται εις γνώση όλων των στελεχών, είναι γραμμένη η απόφαση στους εσωτερικούς κανονισμούς, άρα για τι ηχογραφήσεις μιλάμε; Είναι αστεία πράγματα», σχολίασε μιλώντας στον Real FM για τις απειλές του Γρηγόρη Ψαριανού ότι  θα κινηθεί νομικά για το θέμα των ηχογραφήσεων,

«Δεν υπήρχαν πρακτικά. Υπήρχαν ηχογραφήσεις που έκαναν κάποιοι κατά μόνας και ίσως κατ’ εντολήν και χρησιμοποιούνται επιλεκτικά και μονταρισμένα. Επισύρει ποινικές ευθύνες και ποινές αυτή η διαδικασία. Είναι ποινικά κολάσιμο. Χρησιμοποιούνται παρανόμως ηχογραφημένα αποσπάσματα συζητήσεων και όχι θεσμικά και ολοκληρωμένα πρακτικά», είχε τονίσει νωρίτερα ο βουλευτής στη τηλεόραση του ΑΝΤ1, αλλά ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε σε όσα του καταλογίζει περί προαποφασισμένης αποχώρησής του, για να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό και λέει διάφορα και μπορεί να συνεχίσει να λέει διάφορα. Έφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος της ΝΔ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη και ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ζήτημα των ηχογραφήσεων:

«Οπως σε όλα τα κόμματα, και στο Ποτάμι κρατάμε ηχογραφημένα πρακτικά. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κόμμα, τι έχουμε στενογράφους; Έχουμε ηχογραφημένα πρακτικά , όπως έχουν όλα τα σύγχρονα κόμματα και όπως το επιτρέπου οι εσωτερικοί κανονισμοί των οργάνων που συνεδριάζουν.

»Μπορεί να το δει κάθε Έλληνας πολίτης. Έβγαλαν τα παιδιά στο Ποτάμι τις φωτογραφίες, όπου όλοι μιλάμε μπροστά σε ένα κασετόφωνο. Παράνομη ηχογράφηση είναι να είναι κρυμμένο κασετόφωνο. Είδαμε τους ανθρώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να μιλάνε μπροστά σε ένα ανοιχτό μαγνητόφωνο. Είμαι εγώ, η Λυμπεράκη, ο Τσίοδρας… Όλοι μιλάμε στο μαγνητόφωνο γιατί είναι μια συνεδρίαση επίσημη και κρατούνται ηχογραφημένα πρακτικά. Τώρα τα άλλα είναι συζήτηση για να γίνεται…».

«Οταν κάποιος φεύγει από ένα κόμμα, φεύγει διαμαρτυρόμενος; Τον ενοχλεί κάτι; Ναι. Αλλά όταν εντάσσεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς ενός άλλος κόμματος, ο κ. Δανέλλης στον ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να υπογράφει και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς στους σχεδιασμούς της ΝΔ, τότε πρέπει να απολογηθούν στους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Γιατί δεν τους ψήφισαν για να είναι δεκανίκι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η αλήθεια είναι, πρόσθεσε, ότι «το Ποτάμι ενοχλεί και την ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει φέρει νέες ιδέες και νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας» και σήμερα «πολλοί έχουν καταλάβει ότι κάποιοι προσπαθησαν να μας κλείσουν το στόμα στη Βουλή. Γι αυτό και επιστρέφουν στο Ποτάμι». «Εμείς», τόνισε, «είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι».

Αναφορικά τέλος με τη Συμφωνία των Πρεσπών,  ο κ. Θεοδωράκης θέλησε να επισημάνει πως αν οι κ.κ. Τσίπρας, Μητσοτάκης και Γεννημάτα είχαν δεχτεί την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, θα είχαμε βρει οι Έλληνες μια κοινή πορεία για το Μακεδονικό και θα είχε αποφευχθεί ο διχασμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...