496
Ο πενηντάρης Γιαν Μουάξ που δεν μπορεί να ερωτευθεί πενηντάρες | YouTube

Σάλος με γάλλο συγγραφέα: «Οι πενηντάρες παραείναι μεγάλες για να τις αγαπήσω»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 19:15
Ο πενηντάρης Γιαν Μουάξ που δεν μπορεί να ερωτευθεί πενηντάρες
|YouTube

Σάλος με γάλλο συγγραφέα: «Οι πενηντάρες παραείναι μεγάλες για να τις αγαπήσω»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 19:15

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του γάλλου συγγραφέα, σκηνοθέτη και παρουσιαστή Γιαν Μουάξ, ο οποίος ανέφερε πως είναι «ανίκανος» να ερωτευθεί γυναίκες άνω των 50 ετών. «Ελάτε τώρα, ας μην υπερβάλλουμε! Δεν είναι δυνατόν … είναι πολύ, πολύ μεγάλες», ανέφερε στο γαλλικό Marie-Claire προσθέτοντας πως οι γυναίκες άνω των 50 είναι “αόρατες” για εκείνον.

«Προτιμώ τα σώματα των νεότερων γυναικών, αυτό είναι όλο. Τέλος. Το σώμα μιας 25χρονης είναι καταπληκτικό. Το σώμα μιας 50χρονης δεν είναι καθόλου καταπληκτικό», δήλωσε με γερές δόσεις έπαρσης, προσθέτοντας πως προτιμάει να βγαίνει με Ασιάτισσες, και ειδικά Κορεάτισσες, Κινέζες και Γιαπωνέζες.

Και συνεχίζοντας: «Μπορεί να είναι λυπηρό και υποτιμητικό για τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνω, όμως ο τύπος της Ασιάτισσας είναι ο πιο πληθωρικός και κατάλληλος για μένα και δεν ντρέπομαι να το πω».

Ο Γιαν Μουάξ βγάζει selfie μπροστά στον καθρέφτη σε μία έξαρση ωραιοπάθειας (Facebook)

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του  Guardian, o Μουάξ έχει κερδίσει διάφορες διακρίσεις, όπως το 1996 τον Βραβείο Γκονκούρ (Prix Goncourt) για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, ενώ έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες και είναι παρουσιαστής δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής.

Οι δηλώσεις του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η 52χρονη δημοσιογράφος και συγγραφέας Κολόμπ Σνεκ δημοσίευσε μία φωτογραφία με τα οπίσθιά της, γράφοντας: «Ορίστε, οι γλουτοί μιας γυναίκας 52 ετών … τι βλάκας που είσαι, δεν ξέρεις τι χάνεις, εσύ και το μικρό κακό μυαλό σου».

Η γαλλίδα βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Ολιβιά Γκρεγκουάρ, έγραψε στο Twitter: «Πολύ κλασάτο Γιαν Μουάξ. Πολύ- πολύ κλασάτο. Ομως η ανοησία και η χυδαιότητα δεν έχουν ηλικία, οπότε αυτό είναι καθησυχαστικό για την περίπτωσή σου, καθώς αμφιβάλλω αν οι γυναίκες έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο».

Η πρώην σύντροφος του τέως προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η Βαλερί Τριερβελέρ, χρησιμοποίησε το εξώφυλλο του θρυλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με το σκίτσο μίας γυμνόστηθης γυναίκας (που παραπέμπει στην ίδια την Τριερβελέρ) να διαδηλώνει κατά της φαλλοκρατίας, αφιερώνοντάς το στον Γιαν Μουάξ: «Είχα την τιμή να είμαι στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, χάρη στον σχεδιαστή Ονορέ (σ.σ ένας από τους δολοφονημένους της 7ης Ιανουαρίου του 2015), πριν από ακριβώς πέντε χρόνια. Σήμερα αφιερώνω αυτό το σκίτσο στον Γιαν Μουάξ».

Ανταπαντώντας σε όλες αυτές τις οργισμένες αντιδράσεις, ο συγγραφέας ανέφερε πως του αρέσει όποια του αρέσει και δεν χρειάζεται να απαντήσει στο «δικαστήριο του γούστου» γι’ αυτό, ενώ υποστήριξε πως και για τις συνομήλικές του είναι εξίσου αόρατος.

«Εχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να είναι με έναν νευρωτικό που γράφει και διαβάζει όλη την ημέρα. Δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος μαζί μου» είπε σε μία αναλαμπή αυτογνωσίας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν είναι υπερήφανος για τις προτιμήσεις του, αλλά τις βλέπει σαν κατάρα. «Δεν είναι λάθος μου. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα γούστα μας, τις προτιμήσεις μας, τις κλίσεις μας» κατέληξε.

Σε μία χώρα πάντως όπως η Γαλλία, με την Πρώτη Κυρία Μπριζίτ Μακρόν να περνά τον σύζυγό της Εμανουέλ 25 ολόκληρα χρόνια, (εκείνη 65, εκείνος 40) μία τέτοια δήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει εθνικό διχασμό!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...