315
O Ακόστα έχει κάθε λόγο να χαμογελάει μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή | REUTERS/Carlos Barria

Το CNN κέρδισε τον Τραμπ: δικαστής διέταξε να επιστραφεί η διαπίστευση στον Τζιμ Ακόστα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 17:57
O Ακόστα έχει κάθε λόγο να χαμογελάει μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή
|REUTERS/Carlos Barria

Το CNN κέρδισε τον Τραμπ: δικαστής διέταξε να επιστραφεί η διαπίστευση στον Τζιμ Ακόστα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 17:57

Πρόκειται για μία «ήττα» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη «μάχη» του με το CNN – ή, ορθότερα, για μία νίκη του τηλεοπτικού δικτύου στον «πρώτο γύρο», καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής.

Με μία απόφαση με χαρακτήρα «επείγουσας εντολής» που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στον Λευκό Οίκο ωστόσο τον «συμμόρφωσε προσωρινά», ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε να ανακληθεί η απαγόρευση εισόδου του δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα στον Λευκό Οίκο και να του επιστραφεί η διαπίστευση του.

Εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής

Το δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας διευκρίνισε ότι δεν αποφάσισε επί της ουσίας της υπόθεσης και εξέδωσε μια επείγουσα εντολή, εν αναμονή της εκδίκασης της αγωγής του CNN.

«Θέλω να επιμείνω στο γεγονός ότι δεν αποφάσισα επί του ζητήματος της παραβίασης της Πρώτης Τροπολογίας» επισήμανε ο δικαστής Κέλι.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει «προσωρινά» το δημοσιογραφικό πάσο του δημοσιογράφου του CNN.

«Σήμερα, η Δικαιοσύνη ξεκάθαρα ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζεται ένα απόλυτο δικαίωμα πρόσβασης στον Λευκό Οίκο, το οποίο συνδέεται με την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος» επισήμανε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Σε συμφωνία με την απόφαση του δικαστηρίου, επαναφέρουμε προσωρινά τη διαπίστευση του δημοσιογράφου. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε κανόνες και διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι συνεντεύξεις τύπου θα διεξάγονται στο μέλλον με μετρημένο και ισορροπημένο τρόπο» συμπλήρωσε η Σάντερς.

CNN: Ανυπομονούμε για οριστική δικαίωση

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN σημείωσε σε μια ανακοίνωση ότι «ανυπομονεί για την έκδοση μιας οριστικής απόφασης εντός των επόμενων ημερών» και ευχαρίστησε «όλους εκείνους που στήριξαν όχι μόνο το CNN αλλά έναν ελεύθερο, ισχυρό και ανεξάρτητο αμερικανικό Τύπο».

Να θυμίσουμε ότι ο Τραμπ είχε ενοχληθεί από την επιμονή του δημοσιογράφου και είχε διατάξει την αφαίρεση της διαπίστευσής του μετά από ένα αξέχαστο επεισόδιο σε συνέντευξη Τύπου. Το CNN είχε περάσει στην αντεπίθεση με αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας να επιστραφεί στον ρεπόρτερ το πάσο του.

Το επεισόδιο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...