254
Η ταινία «Mamma mia» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φιλμ που ενώ λατρεύτηκε από το κοινό, δεν βρήκε τον δρόμο στα Οσκαρ επειδή θεωρήθηκε περισσότερο εμπορικό, παρά ποιοτικό | IMDB / Universal Pictures

Αλλαγές στα Οσκαρ: θα απονέμεται και βραβείο «δημοφιλέστερης ταινίας»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 18:20
Η ταινία «Mamma mia» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φιλμ που ενώ λατρεύτηκε από το κοινό, δεν βρήκε τον δρόμο στα Οσκαρ επειδή θεωρήθηκε περισσότερο εμπορικό, παρά ποιοτικό
|IMDB / Universal Pictures

Αλλαγές στα Οσκαρ: θα απονέμεται και βραβείο «δημοφιλέστερης ταινίας»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 18:20

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ κοινού και κριτικής, μοιάζει να γεφυρώνεται μετά την ανακοίνωση της Ακαδημίας των Οσκαρ, ότι από την επόμενη κιόλας απονομή των βραβείων, τον προσεχή Φεβρουάριο, θεσπίζεται και νέα κατηγορία δημοφιλέστερης ταινίας.

Με άλλα λόγια, μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, που μπορεί να έσπαγαν παγκοσμίως τα ταμεία αλλά έβρισκαν ερμητικά κλειστή την πόρτα των Οσκαρ, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί-όπως αναφέρει και δημοσίευμα του BBC. 

Ταινίες δράσης, ταινίες με πρωταγωνιστές υπερ-ήρωες, αλλά και πολύχρωμα και ανεβαστικά μιούζικαλ όπως το «Mamma mia» θα έχουν τώρα τη δική τους ξεχωριστή κατηγορία. Η νέα αυτή συνθήκη ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από κάποιους οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτήν την ξεχωριστή κατηγοριοποίηση κάποιων ταινιών σε «πιο δημοφιλείς», ουσιαστικά τα Οσκαρ οδηγούνται σε ένα είδος ύπουλου κινηματογραφικού ελιτισμού: από τη μια μερά σε προσκαλώ στη μεγάλη γιορτή του σινεμά, αλλά δεν σου επιτρέπω να συναγωνιστείς με τους «ποιοτικούς».

Σα να θέλει ο συγκεκριμένος θεσμός να γίνει πιο αγαπητός στις νεαρότερες ηλικίες που βλέπουν άλλου είδους ταινίες από εκείνες που παραδοσιακά βραβεύουν, χωρίς όμως να θεωρεί τις ταινίες αυτές ισάξιες με τις υπόλοιπες που έχουν την έγκριση των κριτικών.

Κάτι σα να σε καλεί κάποιος στο πάρτι γενεθλίων του και σε αναγκάζει να κάθεσαι σε διαφορετικό τραπέζι.

Μία άλλη σημαντική διαφοροποίηση που ανακοινώθηκε, είναι πως η βραδιά της απονομής των Οσκαρ θα διαρκεί πλέον αυστηρά 3 ώρες, αποφεύγοντας τις απονομές-Μπεν Χουρ του παρελθόντος. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς πολλές από τις δευτερεύουσες κατηγορίες θα βραβεύονται κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος και στη συνέχεια θα προβάλλονται τα high-lights.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...