280
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης | KCNA via REUTERS

Επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-ουν με πολλά κιλά

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 10:19
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης
|KCNA via REUTERS

Επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-ουν με πολλά κιλά

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 10:19

Με φαρδιά ρούχα που ενδεχομένως προσπαθούν να κρύψουν το υπερβολικό βάρος που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα και με τη συνήθη συνοδεία των παρατρεχάμενων που σημειώνουν στο μπλοκάκι τους όσα λέει, έκανε ξανά την εμφάνισή του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

Οι φωτογραφίες που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν να επιθεωρεί την ανακατασκευασμένη παιδική κατασκήνωση της «6ης του Δεκέμβρη» στην επαρχία Κανγκγουόν.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες, σημειώνει το Reuters. Στις πολυτελείς και φροντισμένες εγκαταστάσεις δεν φαίνονται καθόλου παιδιά.

Ο ίδιος ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, πέρα από τα πολλά κιλά που έχει πάρει για τα οποία γίνεται αντικείμενο φροντίδας από δεκάδες ειδικούς, μοιάζει να είναι καλά στην υγεία του.

Μετά από μια περίοδο έντασης, με συνεχείς πυραυλικές δοκιμές και μία ακόμη πυρηνική δοκιμή που κράτησε περίπου ως τις αρχές του φθινοπώρου, η Βόρεια Κορέα έχει ρίξει τους τόνους.

Η χώρα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες και για την απόκτηση περισσότερων πυρηνικών και για την κατασκευή πυραυλικού φορέα που θα μπορούσε να μεταφέρει σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις τα πυρηνικά. Πάντως και για τα δύο φαίνεται να απέχει αρκετά χρόνια από την εκπλήρωση του στόχου της.

Την ίδια ώρα συνεχίζει την αντιπαράθεση με τη Νότια Κορέα, με την οποία τυπικά είναι σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και δεκαετίες.

Μόλις την Τρίτη αξιωματούχοι στη Σεούλ παραδέχτηκαν ότι χάκερ από τη Βόρεια Κορέα παραβίασαν τα συστήματα της διοίκησης κυβερνοάμυνας του νοτιοικορεατικού στρατού και ότι κατάφεραν να αποσπάσουν απόρρητες πληροφορίες.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται κυβερνοεπίθεση στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Ως τώρα, όπως αναφέρει σχετικά το BBC, η Σεούλ κατηγορούσε τη Βόρεια Κορέα για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες ή μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...