811
Ο Μάκης Μπαλαούρας στη Βουλή. Κατηγορεί «Τα Νέα» για «αήθη επίθεση» και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη | SOOC

Τροπολογία εξαιρεί τον… συνταξιούχο Μπαλαούρα από περικοπές

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 08:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2018, 17:20
Ο Μάκης Μπαλαούρας στη Βουλή. Κατηγορεί «Τα Νέα» για «αήθη επίθεση» και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη
|SOOC

Τροπολογία εξαιρεί τον… συνταξιούχο Μπαλαούρα από περικοπές

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 08:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2018, 17:20

Εκθετοι εμφανίζονται τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας από μια διάταξη –«φωτογραφική» τη χαρακτηρίζουν «Τα Νέα» που την αποκαλύπτουν στο σημερινό τους φύλλο– η οποία εξαιρεί από τις περικοπές των συνταξιούχων που εργάζονται, τους συνταξιούχους της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «Τα Νέα», χάνεται το περιλάλητο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της Αριστεράς, ήρθε στη Βουλή και ουσιαστικά αφορά τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωφελείται ως συνταξιούχος της ΤτΕ. Ενώ όλοι οι συνταξιούχοι βλέπουν περικοπές στις συντάξεις τους όσο εργάζονται, ο ίδιος απολαμβάνει πλήρη σύνταξη.

Ακόμα και αν δεν πρόκειται για «φωτογραφική» τροπολογία όπως την εμφανίζει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος πέρυσι είχε βρεθεί να δικαιούται και την περίφημη «13η σύνταξη», εμφανίζεται και πάλι ευνοημένος από μια διάταξη που έρχεται στη Βουλή.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος των «Νέων»: «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού…»

Consideration of the law of the Ministry of Finance "Ratification of the State Budget year 2018", in Athens on 23 Nov. 2017 / 'Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 στη διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων,Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2017.
Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 22ας Μαρτίου.

Στην τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

Με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είχε λάβει και την περίφημη «13η σύνταξη» που μοίρασε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Σε δηλώσεις του με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσής τους από τη γενική συνταξιοδοτική ρήτρα για περικοπή μεγάλου ποσού της σύνταξής τους αν εργάζονται. Εξήγησε δε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ, ενώ υπογράμμισε ότι οι συντάξεις της Τραπέζης της Ελλάδος δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ τακτοποιεί τα «δικά του παιδιά»

Η αποκάλυψη για την εύνοια του κ. Μπαλαούρα, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, σχολίασε:

«Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα.

Με φωτογραφική εγκύκλιο, του επιτρέπει μάλιστα, παράλληλα με τη βουλευτική του αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία – σημειωτέον – δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της.

Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά».

Μπαλαούρας: «Δεν αφορά εμένα η τροπολογία»

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «αήθη επίθεση» εναντίον του από την εφημερίδα.

«Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.

Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.

2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

Με δυο λόγια, “η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα”, όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.

Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...