304
| Εσωκομματική «πολεμική» ατμόσφαιρα μετά το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας

Πυρά Βίτσα κατά Φίλη: «Μείγμα άγνοιας οι δηλώσεις του για τα F-16»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 18:07

Πυρά Βίτσα κατά Φίλη: «Μείγμα άγνοιας οι δηλώσεις του για τα F-16»

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 18:07

Συντροφικά χτυπήματα «αέρος εδάφους» προκαλεί η υπόθεση της αναβάθμισης των F-16 που έφερε στις αποσκευές του ως… επιτυχία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας από το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.  Για άγνοια του Νίκου Φίλη έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, δίνοντας έτσι μία πιο… πολεμική ατμόσφαιρα στην κριτική που έχει αναπτυχθεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης είχε σχολιάσει καυστικά τη συμφωνία, λέγοντας ότι « δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια, ως οροφή, για να πάρουμε ανταλλακτικά για τα F-16, την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά αεροπλάνα μας».

«Εγώ έχω μια αντίθετη άποψη από τον Νίκο Φίλη και έχοντας διαβάσει τη συνέντευξή του είναι ένα μείγμα άγνοιας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει -με την έννοια ότι όλη η επιχειρηματολογία είναι αυτά που έγραφαν τις πρώτες ημέρες μια σειρά εφημερίδων που μετά άρχισαν να το γυρίζουν- και δεύτερον μιας συζήτησης που είναι εύκολη» τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε πως από τον ετήσιο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ, τα 500 εκατ. είναι για εξοπλιστικά.

Παράλληλα ανήγγειλε πως «δεν θα υπάρξει μόνο η αναβάθμιση των F-16, θα βοηθηθεί και το Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς».

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Εμείς έχουμε στον προϋπολογισμό μας 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για συντήρηση, αναβάθμιση και στοχευμένες αγορές. Έχουμε κάνει ένα πλάνο, ώστε να μην ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό μας. Δεν ζητάμε σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραπάνω λεφτά. Και δεν θα υπάρξει μόνο η αναβάθμιση των F-16, θα βοηθηθεί και το Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς».

Όσον αφορά στο κόστος της αναβάθμισης των F-16, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «μιλάμε για ένα 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας που μεσοσταθμικά βγαίνουν 110 εκατ. ευρώ τον χρόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...