313
Ουίλιαμ και Χάρι στις πύλες του Κένσινγκτον, ενώ βρέχει μνήμες | REUTERS/Hannah McKay

Είκοσι χρόνια μετά: Γουίλιαμ, Χάρι και Κέιτ στο μνήμα της Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 20:09
Ουίλιαμ και Χάρι στις πύλες του Κένσινγκτον, ενώ βρέχει μνήμες
|REUTERS/Hannah McKay

Είκοσι χρόνια μετά: Γουίλιαμ, Χάρι και Κέιτ στο μνήμα της Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 20:09

Πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια, αλλά οι εικόνες από εκείνο το τραγικό δυστύχημα, όπως και -βασικά- η μνήμη της Νταϊάνα, παραμένουν νωπές.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Χάρι, το πρωί της Τετάρτης, τίμησαν την «αγαπημένη πριγκίπισσα» – εκεί ήταν και η Κέιτ. Οι δύο γιοι τής Νταϊάνα επισκέφθηκαν έναν από τους δημόσιους κήπους του παλατιού, ο οποίος είχε προσωρινά μετασχηματιστεί για να τιμήσει την εκλιπούσα. Στον κήπο έχουν φυτευτεί λευκά τριαντάφυλλα Αγγλίας, ενώ ο χώρος έχει ονομαστεί «Λευκός Κήπος» στη μνήμη της.

Ο επικεφαλής κηπουρός του παλατιού και ένας κηπουρός που γνώριζαν την Νταϊάνα από τις συχνές επισκέψεις της στο σημείο αυτό, που ονομαζόταν προηγουμένως «Βυθισμένος Κήπος», εξήγησαν τη διάταξη των λουλουδιών και έδειξαν στα παιδιά της μερικά από τα αγαπημένα της φυτά.

Λόγω της βροχής κρατούσαν και ομπρέλες, όπως βλέπετε και στις σχετικές εικόνες.

Οι φίλοι της Νταϊάνα, οι οποία σκοτώθηκε στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997, είχαν ήδη αρχίσει να αφήνουν πολλές ημέρες πριν λουλούδια, αφιερώσεις και εικόνες στις πύλες της πρώην κατοικίας της, το παλάτι του Κένσινγκτον.

Οι δυο πρίγκιπες, αμέσως μετά της απόδοση των τιμών προς τη μητέρα τους, συναντήθηκαν εκεί με εκπροσώπους των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα. Για την ακρίβεια, μετά την ξενάγησή τους στον κήπο, οι πρίγκιπες συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Νοσοκομείου Παίδων Great Ormond Street, του Εθνικού Ταμείου AIDS και του ιδρύματος για την καταπολέμηση της λέπρας, Leprosy Mission.

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα απασχολεί ξανά (όχι πως έπαψε ποτέ) τα πρωτοσέλιδα, καθώς νέες αποκαλύψεις για τη ζωή της και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση εμφανίστηκαν επί τη ευκαιρία της επετείου του θανάτου της.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συνεισέφεραν σε μερικά από τα ντοκιμαντέρ που τίμησαν τη μνήμη της, αλλά γενικά κράτησαν χαμηλότερους τόνους για την περίσταση απ’ ό,τι άλλες χρονιές. Πήγαν στο Κένσινγκτον, απέδωσαν τιμή στη μητέρα τους και αποχώρησαν, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...