402
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθεώνεται από το συντηρητικό ακροατήριο... |

Ο Τραμπ απέκλεισε Times, Politico και CNN από το μπρίφινγκ!

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 21:55
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθεώνεται από το συντηρητικό ακροατήριο...
|

Ο Τραμπ απέκλεισε Times, Politico και CNN από το μπρίφινγκ!

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 21:55

Oι δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN, του Politico και άλλων ξένων μέσων αποκλείστηκαν από την ανεπίσημη ενημέρωση που κάνει ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες μετά από τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ προς τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Associated Press και του Time αποφάσισαν να απέχουν, διαμαρτυρόμενοι, από την  επίσημη, on camera, ενημέρωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Από την ενημέρωση αποκλείστηκαν μέσα που ασκούν κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, αντιθέτως συμμετείχαν όλα τα φιλικά προς εκείνον. Επισήμως ο Λευκός Οίκος είπε ότι η ενημέρωση ήταν «pool», δηλαδή οι δημοσιογράφοι θα έπαιρναν την πληροφόρηση από τους συναδέρφους τους. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της ενημέρωσης από τον Λευκό Οίκο» σχολίασαν οι New York Times.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε, εμμέσως, την απαγόρευση της χρήσης ανώνυμων πηγών από τον Τύπο. «Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές, εκτός και αν χρησιμοποιούν κάποιο συγκεκριμένο όνομα», είπε, μιλώντας στην Ενωση Αμερικανών Συντηρητικών. Μάλιστα χαρακτήρισε «εχθρούς των πολιτών», όσους δημοσιογράφους χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές. «Δεν θα απολογηθώ για να κρατήσω την ασφάλεια των Αμερικανών, ας μιλά άσχημα για μένα ο τύπος – η ασφάλεια των Αμερικανών είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Επιπλέον, εγγυήθηκε την τόνωση της αμερικανικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την διασφάλιση των συνόρων για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εξάλειψη του Ισλαμικού κράτους από προσώπου Γης, μέσα από σειρά μέτρων που έχει και στο παρελθόν υποσχεθεί.

Με την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, «νωρίτερα και από το αναμενόμενο», θα ανακοπεί η παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών στην χώρα και θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, στο βαθμό που αυτή προέρχεται μετανάστες, εκτίμησε ο Τραμπ. «Εμείς παίρνουμε τα ναρκωτικά, αυτοί παίρνουν τα μετρητά μας, δεν δουλεύει έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκόπτωντας την ροή των μεταναστών, θα εξοικονομηθούν χρήματα φορολογούμενων που θα μπορούν να επενδυθούν σε δομές ανάπτυξης, εξήγησε, προειδοποιώντας ότι θα στείλει τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και των δικτύων εμπορίας ναρκωτικών που δεν είναι Αμερικανοί «στον διάολο».

Ο Τραμπ χαιρέτισε εκ νέου την απόσυρση των ΗΠΑ από την μεγάλη εμπορική συμφωνία TTP, προαναγγέλλοντας μεμονωμένες συμφωνίες με κάθε χώρα, τις οποίες οι ΗΠΑ θα επαναδιαπραγματεύονται και να αναθεωρούν αναλόγως των συμφερόντων και των αναγκών.

Στο κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας, ο Τραμπ υποσχέθηκε ανάπτυξη με πολιτική στροφή στα ζητήματα των κανονισμών που συχνά συνιστούν τροχοπέδη, καθώς και στην νοοτροπία που διέπει τις εθνικές συμφωνίες. «Από τούδε και στο εξής, κάθε αγωγός σε αμερικανικό έδαφος θα αποτελείται από μέρη που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

https://youtu.be/32vH9pV38Zk

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...