236
Εχετε και εσείς την ευκαιρία να σχολιάσετε. Προσέξτε τη φωτογραφία... | INTIMENEWS

Τι έγραψαν οι ξένοι, τι «τουίταραν» οι Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2016, 21:18
Εχετε και εσείς την ευκαιρία να σχολιάσετε. Προσέξτε τη φωτογραφία...
|INTIMENEWS

Τι έγραψαν οι ξένοι, τι «τουίταραν» οι Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2016, 21:18

Πώς πήγε επικοινωνιακά η πρώτη μέρα της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα; Πήγε καλά, αν και όχι για τους λόγους που ακριβώς θα θέλαμε. Τα μεγάλα αμερικανικά μέσα έκαναν αναφορές, πλην όμως περισσότερο ασχολήθηκαν με τις αναφορές του Ομπάμα στο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και στους λόγους που οδήγησαν στην εκλογή Τραμπ. Λογικό. Ομως κάπως έτσι πέρασαν στα σχετικά ρεπορτάζ και τα περί ελληνικού χρέους.

Διαβάστε πώς κάλυψε το θέμα το CNN, τι έγραψε η Washington Post και το CNBC. Ολες οι ανταποκρίσεις έχουν στο επίκεντρο τους τον Τραμπ, ωστόσο σημειώνουν και τις αναφορές στο χρέος.

Πώς είδαν το ίδιο θέμα τα ευρωπαϊκά μέσα; Εντάξει, δεν συγκλονίστηκαν κιόλας. Αν εξαιρεθεί η ιταλική Repubblicca που υπογράμμισε την αντίθεση Ομπάμα προς τα προγράμματα λιτότητας, τα υπόλοιπα μέσα αντιμετώπισαν την είδηση «διεκπεραιωτικά».

H Εl Pais και το BBC εστίασαν στον Τραμπ, η Le Monde στον αποχαιρετισμό του Ομπάμα. Aντιθέτως, ο γερμανικός Τύπος αποδίδει μεγαλύτερη έμφαση στην προαναγγελία της επίσκεψης Ομπάμα στο Βερολίνο. «Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Μια δυνατή Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο» γράφει η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.

Είναι αυτονόητο πώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε «πάρτι».

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το tweet της απεσταλμένης της Washington Post. Είναι δυνατόν να σκέφτηκαν στο Μαξίμου πρόταση για μπάσκετ;

Ασφαλώς όλες αυτές οι εικόνες που παρακολουθήσαμε, ήταν ιδανικές για αστεία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...