239
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τις πέτρες στην κινεζική επαρχία Σετσουάν... | REUTERS/Stringer

Δεκάδες θάφτηκαν κάτω από τις πέτρες σε κατολίσθηση-μαμούθ στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 15:51
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τις πέτρες στην κινεζική επαρχία Σετσουάν...
|REUTERS/Stringer

Δεκάδες θάφτηκαν κάτω από τις πέτρες σε κατολίσθηση-μαμούθ στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 15:51

Σε «κίτρινο» συναγερμό -τρίτο κατά σειρά επικινδυνότητας- βρίσκεται η Κίνα τις τελευταίες ώρες ύστερα από σειρά κατολισθήσεων που σημειώθηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα βουνού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν περίπου 60 σπίτια και να χαθούν δεκάδες άτομα κάτω από τα χαλάσματα, στην επαρχία Σετσουάν στη νοτιοδυτική χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 140 αγνοούμενους.

Ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ διέταξε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης μεγάλης κλίμακας ώστε να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι πριν να είναι αργά. Διασωστικά συνεργεία και μπουλντόζες έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια.

«Μιλάμε για τόνους πέτρας. Είναι σεισμικό τοπίο αυτό», σχολίασε ο διοικητής της Αστυνομίας, Τσεν Τιέμπο.

Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες έπληξαν το τελευταίο 48ωρο και την επαρχία Χουνάν στην κεντρική Κίνα με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις 24.600 εκταρίων. Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, δύο παιδιά, ηλικίας πέντε και επτά ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από το σπίτι τους που κατέρρευσε την Παρασκευή στην περιοχή Γιονγκσάν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας ανανέωσε την κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» για το Σάββατο, προβλέποντας ισχυρές βροχοπτώσεις, σε τμήματα των επαρχιών Σετσουάν, Χουνάν, Χουμπέι, Ανχουέι, Γιουνάν, Τσετσιάνγκ και Τσιανγκσί.

Το ύψος της βροχής αναμένεται σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές να φτάσει τα 200 χιλιοστά. Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μειώσουν τις εξωτερικές δραστηριότητές τους και να λάβουν μέτρα προστασίας κατά των ισχυρών ανέμων, των πλημμυρών, αλλά και ενδεχόμενων γεωλογικών καταστροφών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...