278
Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο βρίσκεται στο λιμάνι Φέλιξστοου στην Αγγλία | Twitter(@FelixstoweFotos

O «τιτάνας» των ωκεανών ξεκίνησε τα ταξίδια του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 11:56
Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο βρίσκεται στο λιμάνι Φέλιξστοου στην Αγγλία
|Twitter(@FelixstoweFotos

O «τιτάνας» των ωκεανών ξεκίνησε τα ταξίδια του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 11:56

H OOCL (Orient Overseas Container Line) που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς προϊόντων. Διαθέτει ένα μεγάλο στόλο φορτηγών πλοίων και πριν από λίγες εβδομάδες έριξε στην μάχη το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο στον κόσμο.

Το 210.890 τόνων OOCL Xong Kong έχει μήκος 400 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 21.413 εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) μήκους 7 μέτρων το καθένα εξ αυτών. Ο «τιτάνας των θαλασσών», όπως ονομάστηκε το πλοίο από την ναυτική κοινότητα, τοποθετήθηκε στην γραμμή Ασίας-Ευρώπης από την OOCL και το παρθενικό του ταξίδι το πραγματοποίησε στην Αγγλία.

Πριν από λίγα 24ωρα το OOCL Hong Kong έριξε τις άγκυρες του στο λιμάνι Φέλιξστοου που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Κεντρικής Αγγλίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Βρετανίας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο που κατέγραψε drone από την είσοδο του OOCL Hong Kong στο λιμάνι Φέλιξστοου:

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το OOCL Hong Kong μετέφερε στην Βρετανία αυτοκίνητα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ρούχα, παπούτσια και ηλεκτρικά είδη. Η εμφάνιση του εντυπωσιακού σε μέγεθος πλοίου συγκέντρωσε όπως είναι φυσικό τα βλέμματα όσων βρίσκονταν στο λιμάνι κατά την άφιξη του και έσπευσαν φυσικά όλοι να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία στα ναυπηγεία βρίσκονται άλλα πέντε πλοία ίδια με το OOCL Hong Kong τα οποία έχει παραγγείλει για να ενισχύσει τον στόλο της. Τα φορτηγά πλοία που μεταφέρουν κοντέινερ καλύπτουν το 60% του εμπορίου δια μέσου της θάλασσας και η αξία των προϊόντων που διακινούνται με κοντέινερ ετησίως αγγίζει τα 4 τρισ. δολάρια. Επίσης έγινε γνωστό πριν από λίγες εβδομάδες ότι η COSCO έκανε προσφορά εξαγοράς της OOCL.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...