763
|

Zωντανεύει ξανά ο εφιάλτης του μαρτυρίου της Σουζάν Ιτον – τι αναφέρει το βούλευμα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 08:43

Zωντανεύει ξανά ο εφιάλτης του μαρτυρίου της Σουζάν Ιτον – τι αναφέρει το βούλευμα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 08:43

Τα όσα έζησε στα χέρια του 27χρονου Χανιώτη, Ιωάννη Παρασκάκη, η αμερικανίδα βιολόγος Σουζάν Ιτον, στην άγρια δολοφονία μετά βιασμού που συγκλόνισε πριν από έναν χρόνο ολόκληρη την Ελλάδα, «ζωντανεύουν» ξανά μέσα από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στο βούλευμα περιγράφεται λεπτό προς λεπτό πώς ο 27χρονος γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών, που ήθελε να γίνει μοναχός Σάο Λιν, εντόπισε το θύμα του στον Κολυμπάρι Χανίων, τυφλωμένος από την έντονη επιθυμία του να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και πώς κατάφερε να το ακινητοποιήσει:

«Την εμβόλισε με την αριστερή πλευρά του οχήματός του. Η γυναίκα έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια την εμβόλισε ξανά και την χτύπησε στο κεφάλι. Επεσε στο έδαφος και το σώμα της μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο. Πέρασε από πάνω της με το όχημα και την εγκλώβισε στους μπροστινούς τροχούς. Την είδε βαριά τραυματισμένη. Της είχε ακρωτηριάσει το αυτί. Βογκούσε και είχε τα μάτια της ανοιχτά» περιγράφεται στο βούλευμα.

Ηταν όμως αποφασισμένος να την εξαφανίσει. Την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Την μετέφερε σε άλλη περιοχή, σε σπήλαιο. Οι περιγραφές του βιασμού της, σοκάρουν. Στο τέλος την πέταξε από ύψος 7 μέτρων στο πολεμικό καταφύγιο, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη της.

Ο Παρασκάκης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του (εδώ). Ο ισχυρισμός του ότι ασχολήθηκε με τη μαύρη μαγεία και τη σολωμονική, η οποία τον ώθησε στις πράξεις του, δημιουργεί μια εντύπωση περί της ύπαρξης κάποιας ψυχικής διαταραχής, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει ότι δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε. Οι κινήσεις του ήταν γρήγορες και μεθοδικές.

Η οικογένεια της Σουζάν Ιτον από την πλευρά της, δηλώνει παρούσα αναθέτοντας την  εκπροσώπηση της στους δικηγόρους Βάσω Πανταζή, και Γεώργιο Τζερίζ προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να υπερασπιστούν τη μνήμη της και να υποστηρίξουν την κατηγορία σε βάρος του 27χρονου.

Γίνεται επίσης γνωστό, ότι «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Ελληνες».

Παράλληλα οι δικηγόροι της οικογένειας της Σουζάν Ιτον διαψεύδουν πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και, όπως τονίζουν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο σύζυγος, τα δυο της αγόρια, η μητέρα και τα αδέρφια της αείμνηστης βιολόγου Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε και βιάστηκε με άγριο και απάνθρωπο τρόπο, το καλοκαίρι που πέρασε, μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της μνήμης της και την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του ανθρώπου που πέρα από κάθε ανθρώπινο ένστικτο, της στέρησε τη δυνατότητα να ζήσει, βυθίζοντας την οικογένεια της και τους οικείους της σε μια απέραντη θλίψη.

Η οικογένεια της θανούσης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας, που μόλις ολοκληρώθηκε και δεν άφησε ούτε ένα σημείο αυτής της βάναυσης ανθρωποκτονίας αδιερεύνητο.

Πήραμε την εντολή, επειδή διακινούνται από διάφορες “πηγές” πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική διάσταση της υποθέσεως, να ανακοινώσουμε τα κάτωθι:

Ουδεμία ανάκληση των ομολογιών του κατηγορουμένου για τα φρικτά εγκλήματα που ομολόγησε, με κάθε λεπτομέρεια, δεν υπήρξε σε κανένα στάδιο της ανάκρισης και ούτε υποβλήθηκε ποτέ και σχετικό αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Χανίων για συμπληρωματική απολογία.

Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, μετά από αίτημα του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε απόλυτη αντίληψη σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της άτυχης Suzanne που βρέθηκε στον δρόμο του. Αντιθέτως οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή, όσο και μετά τον θάνατο της.

Εκτός της Suzanne Eaton που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του κατηγορουμένου και άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος και εμφανίστηκαν τόσο στην αστυνομία, όσο και στην τακτική ανάκριση και κατέθεσαν για το εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου, να προκαλεί στα υποψήφια θύματα του, σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα, ώστε να τις καταστήσει ανίκανες προς αντίσταση και μετέπειτα έρμαια των εγκληματικών ορέξεων του, όπως συνέβη και με την άτυχη επιστήμονα.

Μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Ελληνες.