459
Εικόνα από την προσαγωγή του Γιάννη Παρασκάκη στην ανακρίτρια Χανίων | Intimenews

Ανατριχίλα από την απολογία του δολοφόνου της Σουζάν Ιτον: «Χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες μου άρεσαν»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2019, 14:50
Εικόνα από την προσαγωγή του Γιάννη Παρασκάκη στην ανακρίτρια Χανίων
|Intimenews

Ανατριχίλα από την απολογία του δολοφόνου της Σουζάν Ιτον: «Χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες μου άρεσαν»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2019, 14:50

Σοκ συνεχίζουν να προκαλούν τα όσα παραδέχθηκε στους ανακριτές ο δράστης της δολοφονίας της βιολόγου, της 60χρονης Αμερικανίδας Σουζάν Ιτον, στο Μάλεμε.

Τα όσα ανέφερε κατά την ανακριτική διαδικασία ο Γιάννης Παρασκάκης, απασχολούν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν προσεκτικά καταγγελίες και μαρτυρίες που έφτασαν στα χέρια τους μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας.

Ο 27χρονος αγρότης, που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την επιστήμονα, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο είχε επιτεθεί και στο παρελθόν σε γυναίκες. «Εχοντας μικρή ταχύτητα, χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες γυναίκες μου άρεσαν. Εχω “πειράξει” με αυτόν τον τρόπο πολλές κοπέλες. Ηθελα να τις γνωρίσω. Πολλές φορές κατέβαινα να τους ζητήσω συγγνώμη. Με την Αμερικανίδα θόλωσα και τη χτύπησα δύο φορές για να την βιάσω μετά», είπε στους ανακριτές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Ο Παρασκάκης -την τιμωρία του οποίου ζήτησε και ο πατέρας του, που ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία της Ιτον- αποκάλυψε: «Συνήθως τις ακολουθούσα με ταχύτητα 10 χλμ. για αρκετή απόσταση. Τις πείραζα, τις φόβιζα και τις ενοχλούσα με τον τρόπο αυτό. Κάποιες που μου άρεσαν, τις χτυπούσα κιόλας. Θυμάμαι πως σε μία ξένη κατέβηκα από το αμάξι και της είπα πως ήμουν αφηρημένος και της ζητούσα συγγνώμη. Προσφέρθηκα να την βοηθήσω να τη μεταφέρω στο νοσοκομείο. Ηθελα να γνωριστώ μαζί τους».

Mάλιστα, ο 27χρονος εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς: «Δεν πίστευα ότι θα με εντόπιζαν για τον φόνο της Αμερικανίδας. Την πέταξα στη σήραγγα του γερμανικού οχυρού για να μην την εντοπίσουν. Δεν περίμενα ότι θα με ανακαλύψουν τόσο σύντομα».

Στην ανακρίτρια, πάντως, ο Παρασκάκης ανέφερε πως κάποια στιγμή, πίστευε πως το μυστήριο θα λυνόταν. «Εχω δει σε ταινίες πως η Αστυνομία έχει σύγχρονα μέσα για να βρίσκει στο τέλος τον ένοχο».

Στην απολογία του, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Παρασκάκης περιέγραψε τον φρικτό τρόπο που βασάνισε την Ιτον, ενώ εκείνη πάλευε για την ζωή της: «Την βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές», είπε μεταξύ άλλων στους ανακριτές. «Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο “πέρασμα”. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Την βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα», είπε περιγράφοντας τη φρικτή δολοφονία της.

Οι πτυχές της προσωπικότητας του δράστη, ο οποίος επανειλημμένως είχε δηλώσει ότι «κάποιες δυνάμεις σκοτεινές με κυρίευαν και δεν καταλάβαινα τι έκανα» αναμένεται να εξεταστούν από ειδικό ψυχίατρο, που θα ορίσει τις επόμενες μέρες ο ανακριτής.

O δράστης του άγριου βιασμού και της δολοφονίας της Αμερικανίδας, μεταφέρθηκε από το Τμήμα Μεταγωγών στις φυλακές της Τρίπολης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Από εκεί επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιερέα πατέρα του και τη σύζυγό του.

Τους είπε ότι τον υποδέχτηκαν χωρίς προβλήματα και ότι συνάντησε ορισμένους κρατούμενους από τα Χανιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...