999
|

Ζητάνε και τα ρέστα οι εστιάτορες από τον Βασιλακόπουλο – θα του στείλουμε τους λογαριασμούς

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 10:02

Ζητάνε και τα ρέστα οι εστιάτορες από τον Βασιλακόπουλο – θα του στείλουμε τους λογαριασμούς

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 10:02

Την άκρως ανησυχητική εικόνα μιας χώρας σε οριακή κατάσταση, όπου η τήρηση των νόμων και των κανόνων είναι σχετική και ακόμα και η βιαιοπραγία δικαιολογείται, έχει προκαλέσει το περιστατικό στην ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες δέχτηκαν επίθεση επειδή ζήτησαν, όπως ανέφεραν, τα αυτονόητα και τα προβλεπόμενα.

Ως γνωστόν, ο κ. Βασιλακόπουλος κατήγγειλε το Σάββατο ότι όταν μετέβη με συναδέλφους του σε γνωστή επιχείρηση εστίασης στο Καστράκι Καλαμπάκας δέχτηκαν βίαια επίθεση από την ιδιοκτησία επειδή κάποιος από τους επιστήμονες παρατήρησε πως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμών —όπως φαίνεται δεν γινόταν και αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές αλλά και το υπουργείο Υγείας που θεωρεί ότι επιβάλλοντας κανόνες χωρίς αυτοί να ελέγχονται, η πανδημία της Covid-19 θα σταματήσει με έναν μαγικό τρόπο να σκοτώνει δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε και το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας το σκηνικό: «Ημασταν μια παρέα 20-25 πνευμονολόγων στο πλαίσιο ενός μικρού συνεδρίου που γίνεται στην Καλαμπάκα και πήγαμε να φάμε σε αυτή την ταβέρνα. Δεν έγινε κανένας έλεγχος πιστοποιητικών στον εσωτερικό χώρο και ένας άλλος συνάδελφος – εγώ δεν μίλησα καν- πήγε ευγενικά και είπε στη διεύθυνση του μαγαζιού ότι για λόγους υγειονομικούς πρέπει να ζητάτε πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ένας νεαρός, μπρατσωμένος ήρθε στο τραπέζι και ζήτησε τον λόγο από έναν άλλο δικό μου συνάδελφο, όρμησε πάνω, μας έδιωξαν κακήν κακώς από το μαγαζί και στο τέλος έπεσαν πάνω μου δύο, με πέταξαν κάτω και προσπάθησαν οι άλλοι να με σώσουν. Μας έσκισαν τα πουκάμισα, αλλά εντάξει αφού δεν χτύπησα…», είπε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Εκ των υστέρων όταν είπα ότι εγώ αυτό θα το βγάλω στις ειδήσεις γιατί είναι απαράδεκτο, γύρισαν και μου είπαν ότι “επειδή βγαίνεις στον ΣΚΑΙ σε φοβόμαστε;” Και με απείλησε -προφανώς ο ιδιοκτήτης – ότι θα έρθει στο νοσοκομείο στην Αθήνα που δουλεύω, να με βρει και ότι αν τολμήσω να παραμείνω στην Καλαμπάκα θα μου κάψει το αυτοκίνητο το βράδυ», κατήγγειλε στη συνέχεια.

«Δεν έχω καταθέσει ακόμα μήνυση, γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να εκδικηθώ τον οποιονδήποτε άνθρωπο ξεφεύγει», προσέθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του δήμου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι υπεύθυνοι της ταβέρνας υποστηρίζουν ότι το μαγαζί είχε ειδοποιηθεί πως ήταν όλοι εμβολιασμένοι, γι’ αυτό δεν ζητήθηκαν πιστοποιητικά.

«Αυτό δεν ισχύει. Δεν ήταν ότι δεν έγινε έλεγχος σε εμάς. Σε κανέναν στην ταβέρνα δεν έγινε έλεγχο», σχολίασε ο κ.  Βασιλακόπουλος.

Μετά από αυτό το γεγονός η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στην οποία είναι καθηγητής ο κ. Βασιλακόπουλος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία».

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι οι εστιάτορες φαίνεται να ζητούν και τα ρέστα, με την αρωγή μάλιστα του ανώνυμου πλήθους του Διαδικτύου που φρόντισε από νωρίς να δημιουργήσει καμπάνια στο Twitter υπέρ της ταβέρνας που μολονότι υπέπεσε σε μια σειρά παραβάσεων θεωρείται από κάποιους ότι έπραξε σωστά. Το hashtag #Με_την_ταβερνα_του_Ζιωγα ήταν από τις κορυφαίες τάσεις στο ελληνικό Twitter το πρωί της Κυριακής, ανάμεσα σε άλλα για τα ριάλιτι σόου του Σαββατόβραδου.

Εξάλλου η Ενωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής θεώρησε πρέπον αργά το βράδυ του Σαββάτου να επικαλεστεί μια δήλωση του κ. Βασιλακόπουλου που ζητούσε να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση (για να δικαιολογηθεί άραγε η επίθεση εναντίον του;), κάνοντας μάλιστα λόγο για «πόλεμο» που δέχεται καθημερινά η εστίαση.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ένωση στην ανακοίνωσή της αναφερόταν προσωπικά στον κ. Βασιλακόπουλο σημειώνοντας:

«Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π ) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο.

»Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης.

»Το αποτέλεσμα είναι η ΕΣΤΙΑΣΗ να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή.

»Επιτέλους στηρίξτε την ΕΣΤΙΑΣΗ, με επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα».

Σε κάθε περίπτωση, παρατηρείται μια στοχοποίηση του κ. Βασιλακόπουλου —αν όχι συλλήβδην των επιστημόνων— και ο ίδιος είπε ότι σκέφτεται πλέον να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ για προστασία.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» παρατήρησε εξάλλου, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι εκτός όλων των άλλων πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας.

Καταδικάζει η Ενωση Πνευμονολόγων

Πρωτοβουλίες από την πολιτεία για την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος ζητεί η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας έπειτα από τον προπηλακισμό του καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

» Ανάλογες συμπεριφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

» Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε ότι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονοϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα  την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...