202
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμα της Τρίτης | YouTube

Ζελένσκι: Θα πάρουμε πίσω την Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 09:57
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμα της Τρίτης
|YouTube

Ζελένσκι: Θα πάρουμε πίσω την Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 09:57

Διεύρυνε τους στόχους του Κιέβου στον πόλεμο με τη Ρωσία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό. Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει αν δεν απελευθερωθεί η χερσόνησος της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στο διάγγελμα της Τρίτης.

«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της».

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία, με την απελευθέρωσή της», τόνισε ο Ζελένσκι.

Την Τρίτη, σημειώθηκαν εκρήξεις για πρώτη φορά σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία. Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για ανάφλεξη πυρομαχικών σε αποθήκη, με απολογισμό έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Το Κίεβο «φυσικά δεν αναλαμβάνει» την ευθύνη για την έκρηξη, «τι σχέση έχουμε εμείς;», είπε ο Μιχάιλο Πόντολιακ, σύμβουλος του Ζελένσκι, μολονότι οι New York Times αναφέρθηκαν σε ουκρανική επίθεση «με απροσδιόριστο όπλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...