220
Ο πρόεδρος των Σεϋχελλών Ντάνι Φορ (αριστερά) καλεί τον πλανήτη να αναλάβει δράση | YouTube

Υποθαλάσσια έκκληση του προέδρου των Σεϋχελλών να σωθούν οι ωκεανοί

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 17:00
Ο πρόεδρος των Σεϋχελλών Ντάνι Φορ (αριστερά) καλεί τον πλανήτη να αναλάβει δράση
|YouTube

Υποθαλάσσια έκκληση του προέδρου των Σεϋχελλών να σωθούν οι ωκεανοί

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 17:00

Κάτω από τα νερά του ωκεανού, που ίσως σε μερικές δεκαετίες κατακλύσουν τη χώρα του, κατέφυγε ο πρόεδρος των Σεϋχελλών Ντάνι Φορ για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την προστασία των θαλασσών.

Ο Φορ έγραψε ένα βίντεο σε βαθυσκάφος το οποίο βρισκόταν περίπου 125 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της πατρίδας του.

Φορούσε ένα μπλουζάκι με τη σημαία των Σεϋχελλών, ενώ παρατηρούσε το εντυπωσιακό οικοσύστημα που τον περιέβαλε.

Είναι «η παλλόμενη γαλάζια καρδιά του πλανήτη» οι ωκεανοί, είπε, για να προσθέσει  ότι η θάλασσα έχει μια ειδική σχέση με όλους μας. «Κρατούν ζωντανό τον πλανήτη, κρατούν εμάς τους ίδιους. Είναι σε εμένα σαφές ότι απειλούνται όπως ποτέ άλλοτε», συμπλήρωσε.

Παρά το ότι οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% του πλανήτη μας, «καταφέραμε να επηρεάσουμε σοβαρά το περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή, την υπεραλίευση, τα πλαστικά», συνεχίζει ο πρόεδρος Φορ.

Οι Σεϋχέλλες κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή, η οποία θα φέρει την άνοδο της στάθμης των υδάτων, γράφουν οι New York Times. Το ίδιο και πολλά μικρά νησιωτικά κράτη στον Ειρηνικό αλλά και τον Ινδικό Ωκεανό, τα οποία είναι αντιμέτωπα με όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε πόσιμο νερό, τον θάνατο των κοραλλιών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ως τώρα, παρά τις διεθνείς συμφωνίες και τις συναντήσεις, τα μικρά νησιωτικά κράτη δεν έχουν δει ουσιαστικά μέτρα υπέρ τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...