186
Η Λάιρα ΜακΚι το 2017 | Jess Lowe Photography/Handout via REUTERS

Βόρεια Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 14:24
Η Λάιρα ΜακΚι το 2017
|Jess Lowe Photography/Handout via REUTERS

Βόρεια Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 14:24

Δύο νεαροί άνδρες 18 και 19 ετών συνελήφθησαν το Σάββατο σε σχέση με την δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και αυτή της ανθρωποκτονίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

Η ΜακΚι, που ήταν 29 ετών, χτυπήθηκε από σφαίρα την ώρα που παρακολουθούσε τα επεισόδια ενώ βρισκόταν δίπλα σε όχημα της αστυνομίας. Παρά την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο, κατέληξε αργά την Πέμπτη.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή του εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος και από κινητά τηλέφωνα στα οποία φαινόταν ο θεωρούμενος ως δράστης. Στο βίντεο φαίνεται ένας μασκοφόρος να βγαίνει από σημείο που του παρείχε κάλυψη και να πυροβολεί προς την πλευρά της αστυνομίας και πλήθους που παρακολουθούσε τα επεισόδια.

Το περιστατικό καταδικάστηκε από τις πλευρές στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και πέρα από αυτήν, γράφει το BBC.

Ολοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι  η ΜακΚι ήταν μία ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη δημοσιογράφος που είχε επικεντρωθεί στη ζωή όσων επηρεάζονταν από τις ταραχές των περασμένων δεκαετιών. Επισήμαναν ακόμη τον συνεπή ακτιβισμό της ως μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...