298
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 13:33
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 13:33

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είχε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξη του στον αγώνα της να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε μάλιστα το κόμμα θα στηρίξει με τη συμμετοχή του τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή φόρα τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας σήμερα στη Βουλή για να συζητήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό: Τη συμπλήρωση 100 ετών, φέτος, την 19η Μαΐου, από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Μικρά Ασία.  

» Δεσμεύθηκα στον πρόεδρο ότι προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος.

» Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο Πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα Σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους.

» Και εύχομαι πραγματικά  η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι έλληνες πολίτες, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».