218
|

Χαρδαλιάς: Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων – παράταση των μέτρων έως τις 12 Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 18:27

Χαρδαλιάς: Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων – παράταση των μέτρων έως τις 12 Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 18:27

Το ζήτημα είναι να τηρούνται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και όχι αν θα υπάρξουν νέα, παρατήρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τη φημολογία των ημερών περί επιβολής επιπρόσθετων μέτρων, καθώς τα στατιστικά νούμερα της πανδημίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με νέο ρεκόρ κρουσμάτων -460- την Παρασκευή.

«Ερχεται χειμώνας και τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα»

Οπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις παρητηρείται επιδεικτική περιφρόνηση των μέτρων, κάποιοι επιμένουν να μην φορούν μάσκες, αγνοούν τις αποστάσεις κτλ. Ελεγχοι γίνονται και είναι συχνοί, δεν είναι ωστόσο θέμα καταναγκασμού από την πλευρά του κράτους, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αλλά να μάθουμε να προφυλασσόμαστε από τον κορονοϊό, διότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει και ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων  έως τις 12 Οκτωβρίου.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη μεγάλη διασπορά του ιού στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά 47 κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως οι έλεγχοι ήταν και είναι συχνοί (η εν λόγω δομή είχε ελεγχθεί δις τον προηγούμενο μήνα), αλλά  ο κίνδυνος είναι καθημερινός.

Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η αυξητική τάση που εμφανίζει τις τελευαίες δύο εβδομάδες o αριθμός των διασωληνωμένων. Ο υφυπουργός πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε τέλος ειδική έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας,να τηρούν τα μέτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά κρίσιμη την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...