184
Στην παραλία της Γλυφάδας οι ομπρέλες τοποθετήθηκαν με αποστάσεις ασφαλείας - αλλά ο κόσμος ίσως να είναι πολύ περισσότερος το Σαββατοκύριακο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως και 38 βαθμοί στην Κρήτη – Σκέψεις να ανοίξουν πρόωρα οι οργανωμένες πλαζ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 11:11
Στην παραλία της Γλυφάδας οι ομπρέλες τοποθετήθηκαν με αποστάσεις ασφαλείας - αλλά ο κόσμος ίσως να είναι πολύ περισσότερος το Σαββατοκύριακο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως και 38 βαθμοί στην Κρήτη – Σκέψεις να ανοίξουν πρόωρα οι οργανωμένες πλαζ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 11:11

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ιδίως στα νότια της χώρας, και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης είναι τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά του καιρού της Τρίτης.

Και μέσα από αυτό το πρίσμα –ενός κατακαλόκαιρου μέσα στον Μάιο και μάλιστα εν μέσω περιοριστικών μέτρων των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού– επανέφερε τα σενάρια για ένα πρόωρο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στα αστικά κέντρα, ώστε να αποφευχθεί ο άτακτος συνωστισμός που παρατηρήθηκε στις μη οργανωμένες πλαζ. Αλλωστε ο μίνι καύσωνας αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία αναμενόταν να φτάσει την Τρίτη κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ για περιοχές της Βόρειας Κρήτης υπήρχε η εκτίμηση πως ο υδράργυρος θα ανέβαινε στους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου! Σημειώθηκε, πάντως, ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης και τους τοπικούς ανέμους.

Παράλληλα, υπήρξε η προειδοποίηση ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα προκαλούσαν περιορισμό της ορατότητας, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, όπου αναμένονταν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...